VRT davert op grondvesten na nieuwe klachten over psychische terreur

Wie dacht dat er een schandaal van jewelste kwam bovendrijven nadat bleek dat de inmiddels bejaarde Jos Ghysen zijn handjes niet kon thuishouden, zit ernaast. Het blijkt nu enkel de aanzet te zijn tot meer.Het begon allemaal toen enkele oud-collega’s van Ireen Houben een schriftelijke klacht indienden tegen Jos Ghysen. Jos zou niet enkel grijpgrage […]

Wie dacht dat er een schandaal van jewelste kwam bovendrijven nadat bleek dat de inmiddels bejaarde Jos Ghysen zijn handjes niet kon thuishouden, zit ernaast. Het blijkt nu enkel de aanzet te zijn tot meer.

Het begon allemaal toen enkele oud-collega’s van Ireen Houben een schriftelijke klacht indienden tegen Jos Ghysen. Jos zou niet enkel grijpgrage handjes hebben gehad, maar ook stalen vuisten waarmee hij in de gebouwen van de Openbare Omroep heerste als een ware tiran. Ireen flapte er op die 24ste april in “Reyers Laat” uit dat het daar niet bij zou blijven. Er zouden volgens haar nog vier klachten onderweg zijn naar Brussel. “Die gaan hoofdzakelijk over jarenlange psychische terreur, maar ook over broodroof en financiële malversaties.”

Wel, die klachten zijn ondertussen gearriveerd in Brussel. Dat bevestigt ook Björn Verdoodt, de woordvoerder van VRT. “Er zijn inderdaad nieuwe klachten toegekomen. Maar gezien de confidentialiteit kunnen we voor de rest geen informatie geven. We kunnen niet zeggen tegen wie de klachten zijn ingediend, wie de klachten indiende, hoeveel klachten er zijn en van wanneer die klachten dateren. We zeggen ook niet over welke soort grensoverschrijdend gedrag het gaat.”

Voorlopig blijft het dus tasten in het duister over wat voor geheimen de kerkers van de Openbare Omroep nog meer verborgen houden, allicht wordt vroeg of laat het deksel dat alles verborgen moet houden toch de hoogte in gekatapulteerd. (SL)

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments