Ninoofse bejaarden veroordeeld voor straatterreur

Beeld jezelf een rustige straat in ergens in Vlaanderen, waar een aantal gezinnen met jonge kinderen wonen. Voeg daarbij een oud-rijkswachter die, samen met zijn vrouw, een hekel heeft aan kinderen. Hét recept voor een fikse burenruzie! In de Ninoovse Hector Plancquartstraat deed dit scenario zich volgens de bewoners jarenlang voor. Een 80-jarige man en […]

Beeld jezelf een rustige straat in ergens in Vlaanderen, waar een aantal gezinnen met jonge kinderen wonen. Voeg daarbij een oud-rijkswachter die, samen met zijn vrouw, een hekel heeft aan kinderen. Hét recept voor een fikse burenruzie!

In de Ninoovse Hector Plancquartstraat deed dit scenario zich volgens de bewoners jarenlang voor. Een 80-jarige man en zijn vrouw hadden maar weinig begrip voor de spelende kinderen uit de buurt. De kinderen opmerkingen toewerpen was geen optie meer voor de oudjes, dus gingen ze over tot het beter pestwerk. Achtervolgingen met een riek, lawaai maken met de vuilbak om de kinderen te verjagen, de politie bellen om vermeende kindermishandeling te melden en zo voorts. Terrorisme op kleine schaal zeg maar.

Het leest als het script voor een soap zoals Thuis, maar het was helaas voor de ukkies de harde realiteit. Maar daar heeft de rechtbank van Dendermonde vandaag verandering in gebracht. Althans dat is toch de bedoeling. Het koppel, dat door niet minder dan 8 gezinnen uit hun straat voor de rechter werd gedaagd, werd veroordeeld voor hun onfatsoenlijk gedrag. Ze kregen 3 maanden met uitstel en een boete van 600 euro, eveneens met uitstel.

Daarbovenop moeten bomma en bompa elk gezin dat hen aanklaagde de ronde som van 250 eurootjes betalen. De man mag dan wel als gepensioneerd rijkswachter ogetwijfeld een mooi pensioen opstrijken, 2000 euro (+ 600 met uitstel dus) blijft een fiks bedrag om op te hoesten. Hopelijk kunnen de kinderen van de bewuste straat nu voor eens en altijd zonder al te veel zorgen langs het huis van terreurmoe en -va wandelen. The bompaz have been beaten down! (BD)

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments