Obama herdenkt slachtoffers nine-eleven

De Amerikaanse president Barack Obama en zijn vicepresident Joe Biden hebben de slachtoffers van de terreuraanslagen van 11 september 2001 herdacht. Samen met hun echtgenotes namen ze woensdag om 8.46 uur lokale tijd in de tuin van het Witte Huis deel aan een minuut stilte. Op dat tijdstip had twaalf jaar geleden het eerste van […]

De Amerikaanse president Barack Obama en zijn vicepresident Joe Biden hebben de slachtoffers van de terreuraanslagen van 11 september 2001 herdacht.

Samen met hun echtgenotes namen ze woensdag om 8.46 uur lokale tijd in de tuin van het Witte Huis deel aan een minuut stilte. Op dat tijdstip had twaalf jaar geleden het eerste van vier gekaapte vliegtuigen zich in de noordelijke toren van het World Trade Center geboord. Om 9.03 uur sloeg het tweede toestel in de zuidelijke toren in. Het derde toestel stortte 34 minuten later neer op het westelijke deel van het Pentagon in Washington DC. Het vierde gekaapte toestel crashte in Pennsylvania. Bijna 3.000 mensen kwamen bij de aanslagen door islamistische terroristen om het leven.

De hele agenda van Obama staat woensdag in het teken van de herdenking van de terreuraanslag, met onder meer een plechtigheid in het Pentagon en deelname aan een project van algemeen nut.

Belga Foto EPA

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments