Onkelinx: “Koning zit voor niks tussen gratieverlening”

PS-vicepremier Laurette Onkelinx, ooit minister van Justitie, vindt dat de polemiek rond de gratieverlening koning Filip onterecht viseert. “De koning zit er voor niets tussen”, zegt ze. Onkelinx wijst erop dat de koning gratie verleent op voorstel van de minister van Justitie, zo zei ze aan de RTBF. Onkelinx merkt op dat er altijd een […]

PS-vicepremier Laurette Onkelinx, ooit minister van Justitie, vindt dat de polemiek rond de gratieverlening koning Filip onterecht viseert. “De koning zit er voor niets tussen”, zegt ze. Onkelinx wijst erop dat de koning gratie verleent op voorstel van de minister van Justitie, zo zei ze aan de RTBF. Onkelinx merkt op dat er altijd een systeem moet zijn dat toelaat om plaats te maken in de gevangenis.

De gratieverlening zorgt voor ophef, temeer omdat het volgens mediaberichten om gratie aan verkeersovertreders zou gaan. Verenigingen van nabestaanden van verkeersslachtoffers en het Belgische Instituut voor de Verkeersveiligheid spreken in de kranten van “een verkeerd signaal”. Vlaams minister van Mobiliteit Hilde Crevits (CD&V) wil dat er zo snel mogelijk duidelijkheid komt over welke zaken het gaat en wat de motivatie is.

Archieffoto Belga BELGA

Leave a Reply

Your email address will not be published.