Op zoek naar een droomjob? Je kan 23.000 euro verdienen door zelf mee te doen in een videogame!

Iets voor jou!?

Pringles is op zoek naar kandidaten die betaald willen worden om in een videogame te werken. De functie betaalt 23.000 euro en het enige wat je moet doen is virtuele automaten bevoorraden met de iconische chips. Een droomjob!?

Train Sim World 2

Ondanks Mark Zuckerbergs geleuter over werken in de Metaverse, moeten we onze jobs nog steeds in het ‘echte leven’ uitvoeren en niet in virtual reality, laat staan dat er jobs in videogames bestaan. Maar in dat laatste komt nu verandering. Pringles werft namelijk iemand aan om fulltime ‘automaatvuller’ te worden in het spel Train Sim World 2.

De werknemer krijgt 23.000 euro betaald en worden omgetoverd tot een ‘non-playable character’ (NPC) met zijn of haar eigen gezicht in het spel. De taakomschrijving: bijvullen van virtuele automaten in virtuele treinstations om ervoor te zorgen dat virtuele mensen virtuele Pringles kunnen eten op hun virtuele treinen. Gelukkig is die 23.000 euro wel echt!

Iain Stirling

Komiek en gameliefhebber Iain Stirling zal betrokken zijn bij de zoektocht naar de perfecte Pringles-aanvuller. Stirling zegt: “We leven nu in een wereld waar je betaald kunt worden om in een videospelletje te werken als een Pringles-automaatvuller. Mijn nieuwe rol bestaat erin mensen aan te moedigen om mee te doen, creatief te zijn en te solliciteren naar deze unieke rol!” Ik hoop dat mijn matchmaking-mentaliteit mensen inspireert om mee te doen.”

(Bron: The Daily Star)

(Intropic: ayumi kubo on Unsplash)