Parket gaat aanbesteding Fyra onderzoeken

De NMBS heeft het Fyra-dossier in handen gegeven van het parket van Brussel. De top van de Belgische Spoorwegen heeft zware bedenkingen over de aanbestedingsperiode in de periode 2000 tot 2004. Het nieuws komt uit de Kamer waar de commissie Infrastructuur dinsdagmiddag bijeenzit. “Iedereen die in een openbare dienst werkt, moet op grond van artikel […]

De NMBS heeft het Fyra-dossier in handen gegeven van het parket van Brussel. De top van de Belgische Spoorwegen heeft zware bedenkingen over de aanbestedingsperiode in de periode 2000 tot 2004. Het nieuws komt uit de Kamer waar de commissie Infrastructuur dinsdagmiddag bijeenzit.

“Iedereen die in een openbare dienst werkt, moet op grond van artikel 29 van het wetboek Strafvordering melden als hij of zij aanwijzingen heeft van mogelijke onregelmatigheden”, zegt Bart Crols, woordvoerder van NMBS. “Marc Descheemaecker en de voorzitter van de raad van bestuur hebben daarom een rapport overgemaakt.”

Of de NMBS bewijzen heeft van mogelijke fraude is nog niet duidelijk. Het parket van Brussel zal zich moeten buigen over de aanbestedingsprocedure.

WB Foto Belga

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments