16 Vlaams boerinnen zijn boos en poseren daarom letterlijk in hun bloot gat (foto’s)

Hun mening wordt nu in ieder geval wel gehoord

Heel wat Vlaamse boeren boerinnen zijn het niet eens met Zuhal Demir, Vlaams minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme. Zo komen er onder andere strengere stikstofregels. Enkele dames wilden nu meer aandacht hiervoor want zij vinden dat Zuhal Demir hen in ‘hun bloot gat zet’ en dat boeren vooral ruimte moeten krijgen.

‘Demir zet jonge boerinnen in hun bloot gat’

Vandaag de dag ga je met een gewoon persbericht niet al te ver komen dus besloten 16 boerinnen met een ludieke actie om meer aandacht te vragen. Ze gingen allemaal volledig uit de kleren en letterlijk in hun bloot gat staan: “Demir zet jonge boerinnen in hun bloot gat, zonder ons geen kwalitatief duurzaam voedsel. Beseft u dat? #Geefboerenruimte.”

De foto’s uit deze actie slaan echt aan en werden de afgelopen dagen reeds massaal gedeeld. Nu dus al een groot succes en Demir, ondanks dat ze niet onder de indruk was, heeft de boodschap ook al gezien. “Door te kiezen voor naakt wilden we op een ludieke manier de aandacht vestigen op de vergunningenproblematiek. De actie werd op Facebook gelanceerd en kreeg daar veel bijval. We hebben al heel veel positieve reacties gekregen en de post werd massaal gedeeld.”, zei boerin en voorzitster van Groene Kring West-Vlaanderen Celine Brutsaert tegen vilt.be.

Zuhal zelf was dus geen grote fan van de actie liet ze merken in het programma ‘De Afspraak’: “Boerenbond zou de boeren beter duidelijk maken hoe groot dit probleem is en mee op zoek gaan naar oplossingen.” De actie werd daarentegen al wel gesmaakt door tienduizenden Vlamingen. Met onderstaande foto begrijp je al snel waarom:

1 Comment
oud
nieuw votes
Inline Feedbacks
View all comments
Nick
14 dagen geleden

Is de Elien op de foto niet de “onbekende” boerin van boer zkt vrouw?