Politie toont heftige bodycambeelden van hoe man sterft tijdens zijn aanhouding omdat hij niet meewerkte

Deze beelden zijn niet voor iedereen geschikt

Er is weer veel woede in Amerika op de politie nadat er tijdens een arrestatie weer iemand gestorven is. Volgens velen het zoveelste voorbeeld van onnodig politiegeweld in de Verenigde Staten. De man die deze keer is gestorven, is een zeker Maraio Gonzalez.

Rustige arrestatie eindigt in overlijden

Nochtans begon alles heel rustig. De politie was gedurende 10 minuten rustig een praatje aan het maken tegen Mario die dronken bleek te zijn. Hij weigerde echter al die tijd om zijn identiteitskaart te geven waardoor de politie besloot om hem in de handboeien te slaan.

Ook toen hij werd geboeid, wou Mario niet echt mee werken. De agenten bleven in eerste instantie wel kalm, maar één van hen had zijn knie tussen de schouderbladen van Mario gezet en de andere agent had zijn knie in zijn nek. Mario zelf bleef ondertussen zeggen dat hij onschuldig was en begont te huilen.

Toen de verdachte bewusteloos raakte, werd hij in allerijl naar het ziekenhuis gebracht, maar hij overleed daar. De agenten die aanwezig waren bij de arrestatie zijn momenteel op verplicht verlof terwijl het incident verder wordt onderzocht.

De familie zelf is woedend en kan niet begrijpen hoe dit kon gebeuren. Een compleet onnodige dood volgens hen want Mario was gewoon dronken in het park terwijl hij niets verkeerd aan het doen was

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments