Proces Aquino in het gedrang door tekort aan griffiers

De kans is groot dat een aantal zittingen in het Hasseltse gerechtsgebouw niet kan plaatsvinden. Oorzaak is een nijpend tekort aan griffiers. Mogelijk kan zelfs het proces tegen de Maas­mechelse familie Aquino, dat vorige week werd stilgelegd, morgen niet worden hervat, zo schrijven Belang van Limburg en Het Nieuwsblad. De afdeling Hasselt van de Limburgse […]

De kans is groot dat een aantal zittingen in het Hasseltse gerechtsgebouw niet kan plaatsvinden. Oorzaak is een nijpend tekort aan griffiers. Mogelijk kan zelfs het proces tegen de Maas­mechelse familie Aquino, dat vorige week werd stilgelegd, morgen niet worden hervat, zo schrijven Belang van Limburg en Het Nieuwsblad.

De afdeling Hasselt van de Limburgse rechtbank kan momenteel een beroep doen op 12 van de 22 griffiers. Vacatures raken niet ingevuld, of griffiers zijn ziek of gemuteerd. “De toestand is onhoudbaar geworden”, zegt rechtbankvoorzitter Tony Heeren. Heeren klaagt naar eigen zeggen al maanden het tekort aan, maar stelt dat Justitie de gemaakte beloftes niet nakomt.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments