Restaurant is coronaregels kotsbeu en trekt zich er niets meer van aan: ‘F*ck it, wij zijn opnieuw open’

Ze waren het duidelijk echt beu

Net zoals in België zitten ook onze Noorderburen nog volop in een lockdown. Bij hen is het momenteel zelfs strenger want enkel essentiële winkels zijn geopend. Door de maatregelen staat het water bij heel wat ondernemers aan de lippen en sommige van hen zijn het duidelijk kotsbeu.

Fuck it, wij zijn terug open

Twee Nederlandse restaurantuitbaters besloten dan maar om de regels aan hun laars te lappen. Nassim en Quincy, eigenaren van het BBQ-restaurant De Kiet in Eindhoven, hun geduld was duidelijk op en ze kondigde afgelopen vrijdag groots aan dat ze niet meer afwachten en gewoon opnieuw de deuren openen.

“Fuck it, we gaan open. Je gaat geen vrijheid krijgen. Je moet het nemen. Wij hebben besloten dat we onze deuren openen voor gasten. En we houden ze open. Als er één ding is wat wij hebben geleerd van ondernemerschap, dan is dit zelfredzaamheid.”

We merken nu dat er beleid gevoerd wordt wat het voor ons, en voor nog veel meer hardwerkende mensen in ons land, onmogelijk maakt om op een menswaardige manier ons brood te verdienen. Al maanden worden we in de kou gelaten. De schade is groot en onnodig. De maat is vol.”

Hun oproep via Facebook werd tienduizenden keren bekeken en was duidelijk een mega-succes. Blijkbaar zat hun restaurant stampvol gisteren, al was het feestje wel afgelopen om 20u50. De politie stond voor de deur en zij stuurden alle klanten naar huis.

De restaurantuitbaters van De Kiet moesten hun deuren alweer opnieuw sluiten en ze mogen zich ongetwijfeld verwachten aan een megaboete. De zaakvoerders riepen alle horeca-uitbaters ook nog eens op om vanaf zondag 17 januari gewoon illegaal te deuren te heropenen. Honderden horecazaken in Nederland lieten reeds een maand geleden weten dat ze mee gingen doen aan deze actie en de boetes er dan maar gewoon bij nemen.

1 Comment
oud
nieuw votes
Inline Feedbacks
View all comments
AlfredJK
11 dagen geleden

Dit soort idioten zal ervoor zorgen dat we nog lang niet ‘op een menswaardige manier ons brood kunnen verdienen.