Roos Van Acker ligt van haar geld niet echt wakker

Als we sommige Bekende Vlamingen mogen geloven, is het niet makkelijk om goed te leven van hun artistieke en/of andere uitspattingen. Wij vroegen ons af of het echt zo erg gesteld was, dus lieten we onze meest financieel onderlegde redacteur de financiën van onze BV’s uitspitten!Roos Van Acker werd geboren in Eeklo op 13 oktober […]

Als we sommige Bekende Vlamingen mogen geloven, is het niet makkelijk om goed te leven van hun artistieke en/of andere uitspattingen. Wij vroegen ons af of het echt zo erg gesteld was, dus lieten we onze meest financieel onderlegde redacteur de financiën van onze BV’s uitspitten!Roos Van Acker werd geboren in Eeklo op 13 oktober 1976. Ze is een Vlaamse radio- en tv-presentatrice en zangeres. Roos studeerde Germaanse Talen aan de Universiteit Gent. Nadat ze afgestudeerd was, gaf ze een tijdje voordracht en dictie aan kinderen.

Ze werd eerst bekend als zangeres van de groep Eden. Na de release van hun eerste album vroeg het net opgestarte TMF aan Roos om presentatrice te worden. Ze ging in op het voorstel en presenteerde elke weekdag een programma.

In een interview met Humo liet ze weten dat ze daarmee slechts 300 euro per maand verdiende. Vervolgens merkte Studio Brussel haar op en vroegen ze Van Acker als presentatrice. Ze bleef dit combineren met haar werk voor TMF. Dit was mogelijk omdat alle programma’s van TMF toen nog in het weekend in de studio’s van TMF Nederland werden opgenomen.

In 2001 maakte ze de overstap naar VT4 waar ze samen met Ernst-Paul Hasselbach het programma Expeditie Robinson mocht presenteren. Hasselbach is ondertussen overleden. Het programma werd uitgezonden op VT4 en Net5. In 2004 kwam daar het programma Peking Express bij. Datzelfde jaar tekende Roos een exclusiviteitscontract bij VT4, waardoor ze haar radioactiviteiten moest stopzetten.

Toen in 2004 Expeditie Robinson naar KanaalTwee verhuisde, moest Roos voor een ander format kiezen. De keuze viel op Terra Incognita dat ze samen met Art Rooijakkers presenteerde. Terra Incognita werd echter een flop qua kijkcijfers.

Wel succesvol was het tweede seizoen van Peking Express: Peking Express: de Himalaya-route, eveneens samen gepresenteerd met Art Rooijakkers. Later volgde Peking Express: de Mekong-route. In 2005 is ze een van de stemmen in de Vlaamse versie van de animatiefilm Robots.

Begin 2006 was Roos te zien in een aflevering van het één-spelprogramma Beste vrienden met ex-TMF-vriendin Evi Hanssen. Ze wonnen het spel tegen het duo Tom Van Dyck en Lucas Van den Eynde. Hanssen staat in het boek De rinkelende kassa van de Vlaamse popmuziek.

Van 24 april 2006 tot eind juni 2006 presenteerde Van Acker elke weekdag van 16 tot 19 uur op Studio Brussel het programma ROOS. Haar comeback naar de radio kwam er omdat Wim Oosterlinck naar Q-Music verhuisde en Peter Van de Veire naar het ochtendblok van de radio verplaatst werd.

In de zomer van 2006 presenteerde Roos de quiz Best of the Best op Studio Brussel. Hierin namen twee groepen het tegen elkaar op in een heuse popquiz. Het programma werd op zondag uitgezonden van 12 tot 13 uur.

In 2007 volgt het vierde seizoen van Peking Express, dat ze opnieuw met Art Rooijakkers presenteert. Ze werkt ook aan de Vlaamse versie van Onder de Tram, dat ze zal presenteren met Hans Otten en komiek Gunter Lamoot.

Van Acker leeft naar eigen zeggen erg sober. Enkel aan lekker eten geeft ze graag geld uit. De vennootschap van Roos en manager Len Doens heet Dream2, uitgesproken als dream too of droom ook. Met Doens kocht Van Acker eerder ook al een huis.

De totale activa van de firma bedragen iets meer dan tweehonderduizend euro. Aan de passiefzijde staat 41.000 euro overgedragen winst en 5000 euro aan reserves. In totaal geeft ons dat een waardering van 46.000 euro voor Roos Van Acker.

De zaken gaan goed voor de blonde BV. Per eind maart 2009 boekte ze een bruto-marge van 95.000 euro. Daarvan resteerde 64.000 euro netto-winst. Het boekjaar daarvoor was gelijkaardig met een marge van 93.000 euro en een netto-winst van 43.000 euro. Het is een grote vooruitgang in vergelijking met het loon van 300 euro per maand in het begin van haar carrière.

Waardering Roos Van Acker: 46.000 euro

Wat die andere Bekende Vlamingen precies verdienen, daar kan je achterkomen in onze overzichtstabel.

Roos Van Acker mocht zich hier volledig laten gaan in het gezelschap van Warre Borgmans, die precies altijd bovengehaald wordt als er leuke dingen met babes dienen te gebeuren…

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments