Rudi kan het niet aan

Vakbondsman Rudi Kennes verlangt weer terug naar vroeger, toen er nog geen Twitter bestond. Hij vind dat de Twitter-klagers die “zijn” tag #30j hebben gekaapt wel heel gemakkelijk wegkomen met hun commentaar op het ABVV en de staking van 30 januari. Het lijkt er bijna op alsof de vakbondsman heimwee heeft naar de tijd dat […]

Vakbondsman Rudi Kennes verlangt weer terug naar vroeger, toen er nog geen Twitter bestond. Hij vind dat de Twitter-klagers die “zijn” tag #30j hebben gekaapt wel heel gemakkelijk wegkomen met hun commentaar op het ABVV en de staking van 30 januari.

Het lijkt er bijna op alsof de vakbondsman heimwee heeft naar de tijd dat de socialisten nog op de barricaden slaags geraakten met de vuile gendarmen. Hij fulmineert nu tegen de anonieme Twitter-tsunami die de hashtag #30j heeft ontketend. Nog geen halve week daarvoor wilde de ABVV de nieuwe media nog omhelzen. Nu spuwen ze die uit. Het kan verkeren… “Vroeger moest men nog opkomen voor zijn mening. Nu stuur je gewoon een tweet uit en dat is het”, klaagt Kennes.

Daarom is Rudi kwaad. Tegen beter weten in blijft hij volhouden dat het ABVV een groot draagvlak heeft, ook al zeggen peilingen in de media het tegenovergestelde. Hij stelt dat het ABVV nog steeds voor 37 tot 39% van de bevolking praat. Dan zal dat wel met het protestgewest Wallonië meegerekend zijn, want het vakbondsrumoer in Vlaanderen lijkt onbestaande.

Hij meent zelfs dat het ABVV meer mensen vertegenwoordigt als de politieke partijen. Daarom zijn de vakbonden relevanter dan ooit, zegt hij: “Ons parlement is niet democratisch samengesteld. Hoeveel werkende mensen zitten er eigenlijk in dat parlement? Zolang het parlement geen perfecte afspiegeling is van de bevolking, zijn vakbonden nodig.”

Met die stevige uithaal richting de politiek stelt Rudi zijn broodwinning weer eventjes veilig. Toch lijken de politici niet onder de indruk van al dat verbaal geweld. SP.A-voorzitter Bruno Tobback: “Wat mij betreft heeft Rudi Kennes evengoed recht op zijn mening als ik op de mijne. Ik denk dat het bijna onmogelijk is om een perfecte afspiegeling te krijgen van de bevolking in het parlement. Je kan tenslotte niet bepalen wat de mensen kiezen in het stemhokje en da’s maar goed ook. Maar ik begrijp de staking van Rudi en de vakbonden wel, ook al vind ik nog steeds dat de nationale staking niks gaat uithalen.”

Terwijl de grote mannen nog boven onze hoofden ruziën over wie nu gelijk heeft kan je het debat op Twitter hier nog live volgen: (AN)


1 Comment
oud
nieuw votes
Inline Feedbacks
View all comments