Rudi Vranckx: “Ik heb vrouwen pijn gedaan”

Oorlogsjournalist Rudi Vranckx is niet alleen een meester in het verslaggeven, hij blinkt ook uit in het breken van vrouwenharten. Niet dat hij dat zo bedoeld had, maar ergens begrijpen we ook wel dat oorlogen soms interessanter zijn dan vrouwen.Zeg nu zelf. Niets dan respect voor mijnheer Vranckx, die door weer en wind – of […]

Oorlogsjournalist Rudi Vranckx is niet alleen een meester in het verslaggeven, hij blinkt ook uit in het breken van vrouwenharten. Niet dat hij dat zo bedoeld had, maar ergens begrijpen we ook wel dat oorlogen soms interessanter zijn dan vrouwen.
Zeg nu zelf. Niets dan respect voor mijnheer Vranckx, die door weer en wind – of minder eufemistisch gesteld, door duizenden bommen en granaten – gaat om de wereld ervan te overtuigen dat het gras inderdaad niet groener is aan de andere kant. Nog niet zo heel lang geleden had ook hij zijn leven bijna achtergelaten in Syrië, maar al vaker is gebleken dat Vranckx vergezeld wordt van een overijverige geluksbrenger.

Maar ook Vranckx is een mens van vlees en bloed, die naast al die oorlogsmiserie zelf ook wel eens voor het vaderland wil schieten. Alleen wil dat niet altijd even goed lukken… “Door mijn werk en de keuzes die ik gemaakt heb, zijn er wel brokken gemaakt. Nooit door de anderen. De vrouwen in kwestie weten dat mijn werk een deel is van wie ik ben en ze aanvaarden dat. Dat ik op zoek ga naar oorlogen en niet naar bordelen of casino’s helpt. De problemen op relatievlak kwamen er vooral doordat ik dacht dat mijn werk en relaties niet verzoenbaar zijn”, vertelt hij in Libelle.

En uiteraard leverde dat uiteindelijk heel wat vrouwentraantjes op. “Ik heb vrouwen, vriendinnen, pijn gedaan, omdat ik hen niet kon bieden wat ze van mij verwachtten. Ik was te veel met mezelf en mijn werk bezig en zag niet dat ik te weinig in die band investeerde. Dat is de rode draad doorheen al mijn relaties. Ik vind het jammer dat ik die relaties heb laten verpesten, maar de vraag is of ik het de volgende keer anders zou doen. Ik ben wie ik ben”, klinkt het. En dat is een crème van een journalist! (KDN)

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments