Rusland waarschuwt EU-landen voor negatieve gevolgen van sancties

Rusland waarschuwt de EU-landen, dat volgens de Russen danst naar de pijpen van Washington, dat zij de negatieve gevolgen zullen ondervinden van de verscherpte sancties tegen Rusland. Deze “onverantwoordelijke stap” zal tot een prijsverhoging op de Europese energiemarkt leiden. Dat heeft het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken woensdag meegedeeld. Ook de EU-banken in Rusland moeten […]

Rusland waarschuwt de EU-landen, dat volgens de Russen danst naar de pijpen van Washington, dat zij de negatieve gevolgen zullen ondervinden van de verscherpte sancties tegen Rusland. Deze “onverantwoordelijke stap” zal tot een prijsverhoging op de Europese energiemarkt leiden. Dat heeft het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken woensdag meegedeeld. Ook de EU-banken in Rusland moeten negatieve consequenties vrezen. De sancties zouden bovendien indruisen tegen de regels van de Wereldhandelsorganisatie WTO. Het Oekraïense leger veroverde woensdag een nieuwe strategische stad, Avdiivka. Ook de VS mag zich schrap zetten voor negatieve consequenties nadat zij “destructieve en illegale” sancties oplegden aan Rusland. Volgens de Russen gedraagt de VS zich als “een pathetische strafaanklager” die zich baseert op “kortzichtige en ongegronde” beschuldigingen. Dit zal volgens de Russen de Amerikaanse-Russische relatie verder verslechteren.

De pro-Westerse beweging in Oekraïne reageerde dan weer positief op de nieuwe sanctieronde. “Deze nieuwe passende sancties zullen hun uitwerking niet missen”, zei een woordvoerder van de Oekraïense president Porosjenko. Kiev verwacht dat het Westen nog meer sancties zal opleggen aan Rusland, als de crisis in Oost-Oekraïne blijft aanslepen. Het Oekraïense leger veroverde woensdag ook Avdiivka, een strategische stad op tien kilometer ten noorden van Donetsk. In Shakhtar, ten zuiden van Donetsk, werd nog hevig strijd geleverd tussen de pro-Russische troepen en het leger.

In de laatste 24 uur vielen er 19 doden en raakten er 31 mensen gewond in de regio rond Donetsk.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments