“Stel deze vraag tijdens een sollicitatiegesprek en je wordt bijna altijd aangenomen” News
“Stel deze vraag tijdens een sollicitatiegesprek en je wordt bijna altijd aangenomen”
News

“Stel deze vraag tijdens een sollicitatiegesprek en je wordt bijna altijd aangenomen”

Het solliciteren voor een nieuwe job en vervolgens op gesprek komen, kan behoorlijk zenuwslopend zijn. Je weet immers dat er vaak meerdere kandidaten zijn die ook een kans maken, dus wat zijn eigenlijk jouw kansen? En dan moet je ook nog eens zorgen dat het gesprek goed verloopt.

Recentelijk heeft een TikTok-gebruiker enorme aandacht gekregen nadat ze de vraag deelde die ze altijd stelde tijdens elk sollicitatiegesprek, waarna ze telkens werd aangenomen. Volgens haar ligt het cruciale moment vlak voor het einde van het sollicitatiegesprek. Het is geen exacte wetenschap, maar ze komt met enkele heel goede argumenten.

Belangrijke vraag tijdens sollicitatiegesprek

“Net voordat je klaar bent, is de laatste vraag die je stelt iets in de trant van: ‘Zijn er nog zorgen over mij die we meteen kunnen wegnemen voordat we dit gesprek beëindigen?'” zegt Jennifer. Ze legt uit dat het stellen van deze vraag je de kans geeft om de persoon met wie je het gesprek hebt ervan te overtuigen dat er eigenlijk geen reden tot zorg is.

En indien er toch zorgen zouden zijn, zorgt het net voor dat de interviewer deze toch op tafel legt zodat je eigenlijk toch nog een kans krijgt om deze te weerleggen. In andere gevallen zouden deze vragen wellicht niet meer naar boven komen, maar wel meespelen in de eindbeslissing om jou aan te werven.

(lees verder onder de afbeelding)

“Stel deze vraag tijdens een sollicitatiegesprek en je wordt bijna altijd aangenomen”
(Credit: Unsplash)

Initiatief en interesse tijdens sollicitatiegesprek

Daarnaast kunnen hierdoor eventuele twijfels die ze over je hebben verminderen. Het bespreekbaar maken van mogelijke zorgen tijdens het gesprek toont initiatief en interesse, wat positief wordt ontvangen. Volgens haar is deze vraag, die ze haar ‘geheime truc’ noemt, een gegarandeerd succes!

(Intropic: Unsplash)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties