Stomdronken R8-racer is weer op vrije voeten

De 21-jarige Benjamin, die enkele weken geleden met zijn zatte botten en Audi R8 een 50-jarige vrouw bijna dood reed en vluchtmisdrijf pleegde, is weer vrij.Op 15 mei werd Benjamin DC aangehouden na een dolle rit met zijn Audi in Gulfkostuum. Hij bleek 1,2 promille alcohol in zijn bloed te hebben. En dan durft het […]

De 21-jarige Benjamin, die enkele weken geleden met zijn zatte botten en Audi R8 een 50-jarige vrouw bijna dood reed en vluchtmisdrijf pleegde, is weer vrij.

Op 15 mei werd Benjamin DC aangehouden na een dolle rit met zijn Audi in Gulfkostuum. Hij bleek 1,2 promille alcohol in zijn bloed te hebben. En dan durft het met 420 trappelende paardjes onder de rechtervoet al wel eens mis gaan natuurlijk.

De onderzoeksrechter besloot maandagmiddag dat Benjamin weer naar huis mocht. Maar hij moet wel braaf zijn en zich aan een aantal voorwaarden houden. “Eén van die voorwaarden is, dat hij een cursus agressiebegeleiding gaat volgen”, zo legt zijn advocaat uit in Het Nieuwsblad. “Voorts moet hij gaan werken en mag hij geen alcoholmisbruik meer plegen.”

Benjamin heeft drie weken in de cel gezeten. Zijn raadsman denkt dat zijn welwillendheid ervoor gezorgd heeft dat hij zo snel weer vrij mag. “Zijn bekentenissen en het feit dat hij intussen al zijn spaargeld, 10.000 euro, aan het slachtoffer betaalde, zullen de doorslag gegeven hebben voor de vrijlating. Als later blijkt dat de schadevergoeding hoger zal zijn, dan zal hij dat uit zijn eigen zak moeten betalen.”

Later zal voor de politierechtbank beslist worden welke straf Benjamin nu krijgt voor het dronken rijden en het plegen van een vluchtmisdrijf. Tot minstens zolang blijft zijn gehavende R8 in de garage van de coppers staan. (SL)

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments