Telenet in opspraak vanwege reclamestunt met echte rendieren

Vlaamse provider Telenet heeft er geen onbewogen jaar opzitten. Het bedrijf kwam meermaals onder vuur en zelfs in de laatste dagen van 2014 blijven ze niet gespaard. Niet vanwege een verhoging van de tarieven, het uit dienst nemen van bepaalde toestellen of een gehackte website, maar wel vanwege een ludiek bedoelde reclamestunt. Ter promotie van […]

Vlaamse provider Telenet heeft er geen onbewogen jaar opzitten. Het bedrijf kwam meermaals onder vuur en zelfs in de laatste dagen van 2014 blijven ze niet gespaard.

Niet vanwege een verhoging van de tarieven, het uit dienst nemen van bepaalde toestellen of een gehackte website, maar wel vanwege een ludiek bedoelde reclamestunt.

Ter promotie van hun nieuwe product ‘Play’ trok Telenet maandag met enkele rendieren naar de Antwerpse Meir. Daar kregen voorbijgangers de mogelijkheid om even op de foto te gaan met een van die brave beestjes. Sommigen zouden dit leuk, tof en sympathiek vinden. Telenet heeft ook naar eigen zeggen een zeer goede partner gekozen om de actie mee op poten (of hoeven) te zetten: “Ze (de rendieren, nvdr.) komen uit een Nederlands rendierenboerderij die de allerstrengste regels voor dierenwelzijn hanteert”, laat Telenet in een reactie op Facebook weten.

Toch kan dat volgens sommigen niet volstaan. Zo is er op de Facebookpagina van het bedrijf behoorlijk wat kritiek te lezen: “…en dan nog trots zijn op deze afschuwelijke reclamestunt??? Schaam jullie dat jullie die armen dieren in een drukke winkelstraat hebben neergezet!” of “Triestig Telenet. Heel triestig. Denk je dat die rendieren dat tof vinden? Om met allemaal hysterische tieners op de foto te gaan staan en in die drukte een hele dag te vertoeven. Ik schakel dan eens over naar een andere provider. Was al lang aan het twijfelen maar dit is toch wel de druppel.” Dit zijn maar twee van de vele negatieve reacties op de stunt. Ook loopt er al een petitie tegen de campagne, al kan die voorlopig op niet veel bijval rekenen.

Wat Telenet dezer dagen ook uitsteekt, steeds komt er blijkbaar kritiek. Telenet is op technisch vlak veruit de primus van de klas, werkt steevast aan verbetering van hun netwerk (bijvoorbeeld ‘de grote netwerf’) en maakt degelijk werk van innovatie. Toch vinden meningen maar al te snel een stok om de hond het rendier mee te slaan. (RVH)

Leave a Reply

Your email address will not be published.