Tobback: “Wie loon Bpost-baas laag noemt moet zich schamen”

“Die man gaat 650.000 euro verdienen. Wie dat bedrag absurd laag noemt, zou zich moeten doodschamen.” Dat zegt sp.a-voorzitter Bruno Tobback in DS Avond als reactie op de hetze rond het ontslag van Bpost-topman Johnny Thijs. De andere regeringspartijen houden zich op de vlakte in de discussie, maar Tobback reageert nu wel, onder meer op […]

“Die man gaat 650.000 euro verdienen. Wie dat bedrag absurd laag noemt, zou zich moeten doodschamen.” Dat zegt sp.a-voorzitter Bruno Tobback in DS Avond als reactie op de hetze rond het ontslag van Bpost-topman Johnny Thijs.

De andere regeringspartijen houden zich op de vlakte in de discussie, maar Tobback reageert nu wel, onder meer op de steun voor Thijs door een reeks andere CEO’s. “Het is sympathiek dat de heren mekaar steunen. Maar als zij dat normale bedragen noemen, dan is er misschien iets mis met hen en niet met de bedragen. Het lijkt wel alsof ze onderling prijsafspraken maken”, zegt hij in een interview.

“Vergissing van toen”

Op het werk van de postbaas heeft hij evenwel geen kritiek. “De vergissing is jaren geleden gebeurd, toen hem zo’n riant loon werd gegeven. De helft van dat absurd bedrag is nog steeds heel veel.” Tobback is er naar eigen zeggen van overtuigd dat er een goede nieuwe CEO zal worden gevonden die voor 650.000 euro wil werken.

Belga, archieffoto

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments