Tom Van Grieken komt met opvallend voorstel: ‘Schaf deze coronamaatregel nu af en doe dit in de plaats’

Of het ook daadwerkelijk zal gebeuren, durven we te betwijfelen

Bij onze Noorderburen is er heel wat te doen rond hun avondklok van 21u00. Door de rechtbank werd afgelopen week daar zelfs geoordeeld dat de avondklok moest afgeschaft worden, maar aangezien de regering in beroep ging tegen deze beslissing, is het nog even wachten of deze avondklok daadwerkelijk verboden zal zijn.

Avondklok afschaffen en samenscholingsverbod in de plaats

Ook in België is lang niet iedereen fan van een verplichte avondklok. Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken kwam in ‘De Afspraak’ alvast met het voorstel om deze gewoon af te schaffen. Om samenkomsten te vermijden na middennacht stelt hij wel een samenscholingsverbod voor.

“Dat je in de duinen aan de kust of in de Kempen in de bossen om kwart na middernacht niet meer alleen mag rondwandelen, is toch wel bij de haren getrokken. Ik denk dat er een alternatief is: schaf de avondklok af en neem een samenscholingsverbod: dat je na een bepaald uur met niet meer dan vier personen mag samenkomen. Dat lijkt mij veel efficiënter.”

“Wat kan het in hemelsnaam kwaad wanneer iemand om 01.00 uur ‘s nachts met zijn hond in de bossen wil gaan wandelen? Je bent geen crimineel als je je verplaatst na middernacht. Dat moet eens gaan stoppen. Als je wil dat mensen maatregelen respecteren, ga je een draagvlak moeten hebben. Er wordt te veel gemorreld aan burgerrechten.”

1 Comment
oud
nieuw votes
Inline Feedbacks
View all comments
kheno
9 dagen geleden

Dat er koppeltjes zijn die s nachts zouden de duinen in duiken kan ik misschien nog begrijpen.
Maar welke grote noodzaak die kerel met zijn hond heeft, om s nachts perse het bos in te gaan?!
K hoop niet dezelfde reden…