Vissers filmen muur van water en varen over tsunami (video)

Een Japanse vissersboot heeft de tsunami die vorige week vrijdag Japan teisterde vastgelegd op zee. Van in de verte zie je een muur van water naderen. De vissers varen dwars op de reuzengolf en blijven koelbloedig genoeg om alles op beeld vast te leggen. Het neerkomen van hun boot lijkt op een pretparkattractie. Maar deze […]

Een Japanse vissersboot heeft de tsunami die vorige week vrijdag Japan teisterde vastgelegd op zee. Van in de verte zie je een muur van water naderen.

De vissers varen dwars op de reuzengolf en blijven koelbloedig genoeg om alles op beeld vast te leggen. Het neerkomen van hun boot lijkt op een pretparkattractie.

Maar deze mannen hadden op dat ogenblik uiteraard geen besef van de onvoorstelbare verwoesting en de duizenden doden die de golf zou maken.

De tsunami bereikte volgens een Japanse studie een hoogte van ten minste 23 meter. Het onderzoeksinstituut voor havens en luchthavens komt tot dit indrukwekkende cijfer na metingen in Ofunato in de regio Iwate, waar de tsunami hele kuststeden wegvaagde.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments