Vlaamse agent die skater sloeg omdat hij geen mondmasker wou dragen, kent stevige straf News
Vlaamse agent die skater sloeg omdat hij geen mondmasker wou dragen, kent stevige straf
News

Vlaamse agent die skater sloeg omdat hij geen mondmasker wou dragen, kent stevige straf

Even terug naar juli 2020, we kwamen nog niet zo heel lang uit een stevige lockdown en op sommige plekken buiten moest je absoluut een mondmasker dragen. Ergens in Roeselare liep het toen stevig uit de hand bij een skatepark. Twee stadswachten hadden problemen met een man die weigerde om een mondmasker te dragen, zoals dat daar normaal verplicht is, en schakelde de politie in.

Eén motoragent was al heel snel ter plaatse. De jongeman weigerde echter ook te luisteren naar de agent en noemde hem zelfs ‘fascist’ en ‘nazi. Na een tijdje kookte het potje over bij de agent en werd er pepperspray gebruikt en enkele slagen uitgedeeld. Er werd achteraf heftig gediscussieerd over onderstaande filmpje. Sommige mensen vonden dat de agent volledig in hun recht is, terwijl anderen zeiden dat hij ver over de schreef was gegaan.

Straffen voor agent en 40-jarige skater zijn bekend

Na een opsporingsonderzoek besliste het parket in Kortrijk om eerst het dossier van smaad en weerspannigheid tegen de skater het dossier over opzettelijke slagen en verwondingen tegen de agent te seponeren. Franky, de 40-jarige skater, zag dat echter anders. Hij vond dat er buitensporig geweld was gebruikt en stuurde alsnog een dagvaarding naar de agent.

Dat was voor het Kortrijkse parket het signaal om alsnog een dagvaarding uit te sturen voor smaad en weerspannigheid naar de skater. De straffen voor beide zijn nu bekend. Zo is de agent veroordeeld voor slagen en de skater voor smaad. De 37-jarige agent moet aan de andere man een schadevergoeding van 200 euro betalen, omgekeerd moet de skater een symbolische schadevergoeding van 1 euro betalen.

Daar stopt het niet. Zo krijg de agent een voorwaardelijke celstraf van 3 maanden voor ongeoorloofd politiegeweld. De skater is dan weer veroordeeld tot een celstraf van 8 dagen. De video van het incident van anderhalf jaar geleden kan je hieronder nog eens bekijken:

Bron: HLN.be

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties