Vrouw bewaart lijk van overleden echtgenoot jaar lang

Een 69-jarige vrouw uit het Brusselse Anderlecht heeft het lichaam van haar overleden man een jaar lang bewaard in haar appartement. Haar echtgenoot stierf waarschijnlijk een natuurlijke dood. Dat schrijft La Dernière Heure dinsdag. Het gemummificeerde lichaam werd op het bed aangetroffen tijdens een uitzetting. De huurder, Marcel H., had zijn huur al niet meer […]

Een 69-jarige vrouw uit het Brusselse Anderlecht heeft het lichaam van haar overleden man een jaar lang bewaard in haar appartement. Haar echtgenoot stierf waarschijnlijk een natuurlijke dood. Dat schrijft La Dernière Heure dinsdag.

Het gemummificeerde lichaam werd op het bed aangetroffen tijdens een uitzetting. De huurder, Marcel H., had zijn huur al niet meer betaald sinds november 2012.

Er werd een onderzoek ingesteld en het lichaam heeft al een autopsie ondergaan. Daaruit bleek geen vermoeden van een verdacht overlijden, aldus de politie. De vrouw is dan ook niet opgesloten.

Philippe Boxho, de wetsdokter die door de krant werd geïnterviewd, zegt allerminst verrast te zijn door zulke zaken: “Dit zijn mensen die lijden aan zware psychische problemen of zelfs lichte seniliteit of dementie. Sommigen snappen niet dat hun partner echt dood is. Anderen weigeren dat in te zien, zoals wanneer tienermeisjes zwanger zijn en ze dat ook uit alle macht ontkennen.”

DEVA/BELGA Foto Belga

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments