Werd fake VRT-journalist verraden door jaloerse collega?

Geruchten doen de  ronde als zouden zich aan de Reyerslaan ware soaptaferelen afspelen. De journalist waarvan bekend raakte dat hij een reportage vervalste, zou bij de VRT-hoofdredactie verraden zijn geweest door een afgunstige collega.Eerder deze week kwam het nieuws uit dat VRT-journalist Robin Ramaekers het geluid van een geweerschot onder een opname in Haïti van […]

Geruchten doen de  ronde als zouden zich aan de Reyerslaan ware soaptaferelen afspelen. De journalist waarvan bekend raakte dat hij een reportage vervalste, zou bij de VRT-hoofdredactie verraden zijn geweest door een afgunstige collega.
Eerder deze week kwam het nieuws uit dat VRT-journalist Robin Ramaekers het geluid van een geweerschot onder een opname in Haïti van enkele maanden geleden had gemonteerd. Opvallend is dat het nieuws van Ramaekers gefoefel nu pas de VRT-hoofdredactie bereikte, net nu hij opnieuw naar Haïti zou vertrekken. Vermoed wordt dat een jaloerse collega, die op de hoogte was van Ramaekers valse montage, het niet zou gepikt hebben dat deze nu weer naar Haïti mocht vertrekken. Op de VRT-nieuwsdienst heerst in tijden van besparingen immers een zware concurrentiestrijd tussen buitenlandverslaggevers, die liever zelf vertrekken dan op de redactie beelden monteren van buitenlandse zenders.

In deze context viel de naam van Ramaekers’ collega André Vermeuelen. Hijzelf zegt verrast te zijn dat hij als de verrader wordt genoemd maar weigert elke verdere commentaar. De VRT vroeg zijn personeel immers om niet met de pers te praten over de zaak. (PhPa)

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments