Wil koning Fluppe naar het WK gaan, dan doen de Belgische militairen oorbeschermers aan

De koning zal eveneens de Rode Duivels volgen op het WK en nog wel in Brazilië. Hij steekt liefst zo comfortabel mogelijk de Atlantische Oceaan over en eist daarom de Airbus van het leger op.Koning Filip volgt een deel van het WK niet vanuit zijn luie zetel, in café Het Kroontje of op het grote […]

De koning zal eveneens de Rode Duivels volgen op het WK en nog wel in Brazilië. Hij steekt liefst zo comfortabel mogelijk de Atlantische Oceaan over en eist daarom de Airbus van het leger op.

Koning Filip volgt een deel van het WK niet vanuit zijn luie zetel, in café Het Kroontje of op het grote scherm vanop de Grote Markt: hij vliegt helemaal naar het land van de samba en dat doet hij met een Airbus van het leger.

Da’s een beetje normaal: de koning kan moeilijk de Atlantische Oceaan over zwemmen natuurlijk. Maar laat het nu zo zijn dat de Airbus die de koning voor zijn voetbaluitstapjes opeiste, op 20 juni reeds gereserveerd was om militairen op te gaan pikken die reeds enkele maanden in de Afghaanse woestijn zitten rond te ploeteren.

Moeten die militairen dan de Kaspische en de Zwarte Zee maar door zwemmen om wederom thuis te geraken? Neen, zo sadistisch is de Fluppe nu ook weer niet. Ze zullen nog steeds op 20 juni opgepikt worden, maar dan per C130 en daar zijn de mannen niet echt blij mee: met zo’n buffel toestel is men al snel een uurtje of negen onderweg en de vlucht is minder comfortabel.

“De vlucht duurt met een C130 twee uren langer dan met een Airbus, je dient oorstopjes en oorbeschermers te dragen tegen het lawaai en je komt er na zo’n lange vlucht geradbraakt weer uit”, aldus een militair vanuit Afghanistan aan Rechtsactueel.

Wat vinden jullie? Moet de koning maar gewoon een vliegticket kopen om naar Zuid-Amerika te vliegen, zoals iedereen? Dat kan met een dotatie van 10,7 miljoen per jaar toch geen probleem zijn: hij geraakt al ginder voor 800 euro. Wil hij nog terugkomen ook, dan kost een heen- en terugticket bij Air France 1.400 euro. Of zijn het de militairen die maar wat harder moeten zijn? (SL)

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments