Woedende Netflix-kijkers door nieuwe serie Bridgerton na deze controversiële seksscène

Bridgerton in het oog van de storm

De nieuwste hype op Netflix is de serie Bridgerton. De serie die zich afspeelt in de 19de eeuw is immens populair en zou op drie weken tijd al door meer dan 70 miljoen huishoudens gezien zijn. Echter is het niet allemaal positief voor veel mensen.

Bridgerton kiest er nochtans voor om geen rekening te houden met huidskleur om toch maar per se historisch accuraat te zijn. Iets waar de makers reeds heel wat loftbetuigingen voor krijgen. Aan de andere kant staan diezelfde makers ook in het oog van de storm door één scene.

Seksscène zorgt voor woendende kijkers

Opgepast: kleine spoilers voor mensen die nog niet aan aflevering 7 zitten van Bridgerton

In de zesde aflevering ontdekt het personage Daphne Bridgerton hoe kinderen eigenlijk echt worden verwekt. Voor wat context te geven: haar geliefde Duke’ Simon Basset zei voorheen dat hij haar geen kinderen kan geven. Hij ‘kan’ het eigenlijk wel, maar wil het gewoon niet.

Om te zorgen dat er geen ongelukjes gebeuren, gaat hij altijd voor het zingen de kerk uit (al is dat in realiteit eigenlijk ook geen gouden methode om niet zwanger te worden). Nu Daphne dus weet dat Duke wel kinderen kan verwekken en dat ze daarvoor zijn kwakje nodig heeft, besloot ze in een nieuwe seksscène om zelf de touwtjes in handen te nemen. Normaal is het Duke die altijd de dominante partij is in de slaapkamer.

Daphne besluit dus deze keer haar echtgenoot te berijden tot hij in haar klaarkomt. En dat terwijl hij haar aangeeft even te wachten omdat hij anders niet uit ‘de kerk kan komen’. Een scène waar sommige kijkers absoluut niet mee kunnen lachen en pure verkrachting is volgens hen.

Wat het personage Daphne doet is natuurlijk ontzettend laakbaar en zelfs ronduit verachtelijk, maar het feit dat het hier om een fictie serie gaat, wordt door veel mensen blijkbaar vergeten. De kritiek is namelijk enorm door deze scène en half het internet praat daarover.

Op Twitter gaat men dan ook helemaal los en de makers krijgen felle kritiek omdat ze deze scène in de serie hebben gezet en dit verkeerd aanpakken. Voor veel mensen was het zelfs een reden om niet meer verder te kijken. Vooral het feit dat er geen zware consequenties zijn voor het personage Daphne kan bij sommige mensen absoluut niet door de beugel.

Als je de scène zelf wil beoordelen: deze is te bekijken in aflevering 6 van Bridgerton, vanaf minuut 48.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments