Neem eens een kijkje in de grootste ‘cocaïnewasserij’ van de Benelux

Het komt niet altijd uit Zuid-Amerika

Wanneer we over cocaïne praten dan denken we vaak dat deze steeds geproduceerd wordt in landen zoals Mexico of Colombia. Echter niets is minder waar, het zou immers zo maar kunnen dat je buurman volop bezig is met witte poeder te maken.

De Nederlandse viel in het rustige dorp Nijeveen politie namelijk grootste cocaïnewasserij ooit binnen van de Benelux. De politie zei er nog het volgende over:

“In een cocaïnewasserij wordt cocaïne uit dragermateriaal (zoals kleding) gehaald. De omvangrijke cocaïnewasserij was ingericht in een grote, omgebouwde paardenmanege. Naast de werkende wasserij, waren er op de locatie ook slaapvertrekken en recreatieruimten gebouwd. We hielden in totaal zeventien verdachten aan.”

In dit kleine lab kon er maar liefst 150 tot 200 kg cocaïne geproduceerd worden. Wanneer je weet dat de marktwaarde voor 1 kg cocaïne zo’n 22.000 tot 25.000 euro is, kan je wel zeggen dat deze heren een winstgevende onderneming hadden. Breaking Bad, maar dan in de Lage Landen.

Gigantisch cocaïne-lab ontmanteld

Afgelopen vrijdag vielen we in Nijeveen de grootste Nederlandse cocaïnewasserij ooit binnen. In een cocaïnewasserij wordt cocaïne uit dragermateriaal (zoals kleding) gehaald. De omvangrijke cocaïnewasserij was ingericht in een grote, omgebouwde paardenmanege. Naast de werkende wasserij, waren er op de locatie ook slaapvertrekken en recreatieruimten gebouwd. We hielden in totaal zeventien verdachten aan🕵️‍♀️👮‍♀️Drugs en specifiek (de handel in) cocaïne zijn een groot probleem in Nederland. De cocaïnehandel ligt ten grondslag aan veel ondermijningsproblematiek. Ondermijning uit zich onder andere in liquidaties, geweld en witwassen. Daarom heeft de inzet op de internationale aanpak van cocaïne een hoge prioriteit bij de politie en justitie. 🔗 https://www.politie.nl/nieuws/2020/augustus/11/gigantisch-cocaine-lab-ontmanteld-en-17-verdachten-aangehouden.html

Posted by Politie Landelijke Eenheid on Tuesday, August 11, 2020

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments