Zwitserse studenten mogen niet meer op Erasmus

Vanaf het volgende academiejaar kunnen Zwitserse studenten niet meer deelnemen aan het Erasmusprogramma. Zo heeft de Europese Commissie woensdag bekend gemaakt. De commissie schorste midden februari al de onderhandelingen op over de deelname van Zwitserland aan de programma’s ‘Horizon 2020’ en ‘Erasmus’, na de beslissing van de Zwitserse regering om onrechtstreeks als gevolg van het […]

Vanaf het volgende academiejaar kunnen Zwitserse studenten niet meer deelnemen aan het Erasmusprogramma. Zo heeft de Europese Commissie woensdag bekend gemaakt.

De commissie schorste midden februari al de onderhandelingen op over de deelname van Zwitserland aan de programma’s ‘Horizon 2020’ en ‘Erasmus’, na de beslissing van de Zwitserse regering om onrechtstreeks als gevolg van het referendum over het vrije verkeer van personen de arbeidsmarkt niet te openen voor Kroaten.

De schorsing had geen gevolgen voor het lopende jaar, maar er waren twijfels over het volgende academiejaar. Maar nu is het “volledig duidelijk dat de Zwitserse studenten bij de start van het volgende academiejaar niet kunnen deelnemen aan het Erasmusprogramma”, zo verklaarde een woordvoerder woensdag.

Belga Archieffoto EPA

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments