Hoera voor lekkere kontjes CXCI

Drie sneeuwvlokjes die uit de hemel dwarrelen en een maandagochtendspits waar men tot in Polen over spreekt. Op 19 januari 1838 zong men echter wel wat anders. Toen pakweg boer Crelis naast zijn Marie wakker werd die ochtend, bibberde hij haast uit zijn flanellen pyjama. Hij wilde koffie zetten maar dat ging niet: de waterpomp […]

Drie sneeuwvlokjes die uit de hemel dwarrelen en een maandagochtendspits waar men tot in Polen over spreekt.

Op 19 januari 1838 zong men echter wel wat anders. Toen pakweg boer Crelis naast zijn Marie wakker werd die ochtend, bibberde hij haast uit zijn flanellen pyjama. Hij wilde koffie zetten maar dat ging niet: de waterpomp bleek bevroren. Toen hij de voordeur van zijn boerderij opentrok om de koeien te gaan melken, schrok hij zich een hoedje: er lag ruim een meter sneeuw. Een thermometer had boer Crelis niet, maar als hij die zou gehad hebben, dan zou hij gezien hebben dat het min negentien graden was. De baan moest hij gelukkig ook niet op.

Maar nu vallen er dus drie sneeuwvlokjes en er is een ochtendspits van jewelste. Nogal chance dat we onze maandagse ‘lekkere kontjes’ hebben om de boel wat op te warmen. (SL)

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments