Influencer Lies heeft TikTok terug na ‘racistisch vlechtjesinicident’ en dat wordt gevierd

Lies is terug vrolijk

De naam Lies Zhara zal bij de meeste mensen geen belletje doen rinkelen, maar met zo’n 380.000 volgers op Instagram en 235.000 op TikTok kan ze zich een meer dan aardige influencer noemen die wellicht ook haar fulltime inkomen verdient met sociale media. Haar TikTok was ze echter plots kwijt omdat Lies blijkbaar racistisch zou zijn. De reden was dat ze vlechtjes in haar haar had laten zetten.

Zoiets heet vandaag de dag culturele toe-eigening of cultuurkaping. Ze nam dus dingen over van een andere cultuur die niet behoren tot de cultuur van een Nederlandse blanke vrouw. Heel wat van haar volgers vonden de vlechtjes een gigantische schande voor een blanke jongedame zoals haar en dus pure racisme waardoor ze plots massaal gerapporteerd werd. Lies zelf valt compleet uit de lucht en haar TikTok-profiel waar ze meer dan anderhalf jaar voor heeft gewerkt om op te bouwen, werd plots verwijderd.

Ze kreeg na veel vijven en zessen haar account toch terug en is nu weer volop aan het TikTokken. Waarom ze nu zo populair is? Dat wordt alvast duidelijk met onderstaande compilatie. Dan weet je toch waar Lies haar populariteit vandaan komt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.