Deze 12 gezelschapsspellen gebaseerd op populaire series en films zijn ‘must-haves’!

Je doet sowieso een goede koop

We mogen sinds vorige week eindelijk opnieuw een winkel binnenstappen en we kunnen nu ook een viertal mensen zien. Echter zitten we nog steeds in lockdown en het is nog altijd de bedoeling dat we onze dagen vooral in eigen huis vullen.

Waarom doe je niet eens iets leuk en klassiek en grijp je terug naar een gezelschapsspel? Aangezien gewone bordspellen misschien net niet spectaculair genoeg zijn, raden wij versies aan gebaseerd op populaire tv-series en films waarvan je wellicht zelfs nog niet wist dat ze bestonden.

Game of Thrones monopoly

Is monopoly het meest gekocht bordspel aller tijden? Wellicht wel. Je hebt al versies met Friends, Pokémon, Star Wars en zelfs een Antwerpse editie.
Onze favoriet is echter de Game of Thrones-versie. Deze is volledig aangepast naar de topserie en heeft zelfs het bekende intromuziekje in begrepen. Als je monopoly dus koopt, neem dan de GoT-versie. Bedankt ons later maar.

Je kan Game of Thrones monopoly hier kopen – Nu tijdelijk met 18% korting.

Temptation Island – het spel der verleiding

Jawel, geen grap je kan Temptation Island zowaar in je eigen living spelen. De doel van het spel is net zoals in de echte versie verleiden en relaties kapot maken. Door gepaste antwoorden te geven, kan jij de ultieme verleider worden of net degene die het maar niet in zijn broek kan houden.

Ideaal voor een half dronken avond met wat vrienden. Er zal wellicht meer verleiding zijn dan bij de gemiddelde Tempation-aflevering.

Je kan het Temptation Island bordspel hier kopen – Nu met 5% korting.

De Slimste Mens ter Wereld

Het VIER-programma de Slimste Mens ter Wereld is immens populair. Zelf echter deelnemen, kan je volledig op je buik schrijven zolang je geen BV bent. De enige kans die je hebt om De Slimste Mens te ervaren, is het bordspel.

Eentje dat overigens immens populair is en één van de beste verkochte in België. Het spel bevat 6.000 vragen en heeft zelf seen timer waarbij je seconden wegtellen. Bijna de echte versie dus. Voor de droge humor van Geubels en andere juryleden zal je wel zelf moeten zorgen.

Je kan het bordspel van de Slimste Mens ter Wereld hier kopen – Nu met 24% korting.

Star Wars Risk

Niet al te verrassend zijn er ook heel wat bordspellen gebaseerd op de immens populaire Star Wars-franchise. Het best verkochte Star Wars gezelschapsspel is de monopoly-editie, maar onze favoriet is Star Wars Risk.
Het Star Wars-thema is zeer prominent aanwezig. Je speelt met het galactische Keizerrijk of de Rebellen op een speciaal ‘Tie Fighter speelbord’ met 3 strijdtonelen. De vloot ruimteschepen omvat een collectie met heel wat iconische Star Wars schepen.

De Mol bordspel

Het VIER-programma De Mol gooide de afgelopen weken weer hoge ogen met maar liefst 1,4 miljoen kijkers tijdens de finale. Er is blijkbaar iets fascinerend aan een steengoede leugenaar te ontmaskeren.
Als je wil meedoen aan De Mol heb je letterlijk 1 kans op 1000. Het bordspel-versie is dus misschien wel een waardig alternatief. In deze versie van De Mol krijgen jij en je medespelers de opdracht een geheim op te lossen. Dat lukt natuurlijk niet zomaar, want één iemand mag stevig ‘mollen’.

Game of Thrones: Catan

Catan is immens populair en heeft al meerdere versies, maar degene die wij echt aanraden is degene gebaseerd op ‘Game of Thrones’. Bescherm de muur in het noorden tegen de ‘wildlings’ en bouw straten, dorpen en burchten om voldoende middelen te verzamelen.
Een aanrader voor degene die wat van diepgaandere gezelschapsspellen houden en tegelijkertijd ook een must-have voor Game of Thrones-fans. Misschien doe jij het wel beter dan Jon Snow?

Harry Potter Cluedo

Ook Cluedo heb je tegenwoordig in alle geuren, kleuren en formaten. De populairste versie van het ‘wie heeft het gedaan’ bordspel is de Harry Potter-versie. Het thema is volledig magisch en je speelt met de personages uit de filmfranchise.
Indien je geen ‘Potterhead’ bent, maar wel Cluedo-fan. Dan is misschien The Big Bang Theory-versie wel de moeite.

Trivial Pursuit Friends

De tv-serie die letterlijk het meeste ooit werd bekeken, is zonder enige twijfel Friends. Ook wij hebben ons reed gezondigd aan meerdere Friends-marathons zoals 70% van de bevolking. Iedereen weet toch bijna alles over Friends, dachten de makers van Trivial Pursuit wellicht.
En daarom kwamen ze met een Trivial Pursuit Friends-versie. Een schot in de roos want deze is populairder dan het origineel. Hier beantwoord je honderden vragen over de komische serie. Zo kan je eindelijk uitmaken met je vrienden of vriendin wie net iets te vaak heeft gekeken.

Peaky Blinders bordspel

‘Don’t fuck with the Peaky Blinders’, zegt men altijd in de serie. Wel, in het bordspel krijg je nu de kans om dat wel te doen. Met dit bordspel kan je even zelf meedoen in een spannende gangsteroorlog en de meest gevreesde gangster van Birmingham worden.
Fans van de serie zijn dol op dit bordspel en zeggen zelf dat het uren en uren spelplezier garandeert.

Jurassic World bordspel – bouw je eigen dinopark

De Jurassic Park en Jurassic World films zijn een goudmijn. Mensen zijn duidelijk nog altijd fan van dino’s en een gezelschapsspel kon dan ook niet achterwege blijven. In dit spel bouw je jouw eigen dinopark.
Je neemt het niet zozeer op tegen je vrienden, maar je moet samenwerken. Het kan ook volledig mislopen wanneer je hele dino-dierentuin ontsnapt zoals in de films. Dit bordspel werd in 2018 overigens genomineerd voor ‘Speelgoed van het Jaar’. Kwaliteit is dus al gegarandeerd.

Game of Thrones bordspel – Het ultieme GoT spel

Game of Thrones is immens populair in de bordspellen wereld, maar voor degene die echt fan zijn van de serie en houden van een diepgaand gezelschapsspel is deze echt een aanrader. Er is van dit spel zelfs al een geweldige uitbreiding.

In dit bordspel ga je zelf als één van de families de strijd aan om de troon van Westeros op te eisen. Dit doe je met je legers en/of het sluiten van geheime allianties. Er zitten elementen van Risk in, maar dit spel is vele malen uitgebreider.

Het Game of Thrones bordspel kan je hier kopen – tijdelijk met 12% korting.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments