6de Schlagerfestival breekt alle records (fotospecial)

Wie dacht dat het Schlagerfestival slechts een select publiek aanspreekt, kon niet méér verkeerd zijn. Ook dit jaar werd het smartlapfestijn weer een wervelend succes en als kers op de taart werden alle records aan diggelen geslagen. Laura Lynn, Sam Gooris, Luc Steeno, Jan Smit en The Sunsets. Het is maar een greep uit het […]

Wie dacht dat het Schlagerfestival slechts een select publiek aanspreekt, kon niet méér verkeerd zijn. Ook dit jaar werd het smartlapfestijn weer een wervelend succes en als kers op de taart werden alle records aan diggelen geslagen.

Laura Lynn, Sam Gooris, Luc Steeno, Jan Smit en The Sunsets. Het is maar een greep uit het muzikantenaanbod dat de Ethias Arena in Hasselt in lichter laaie zette. Twee van de vijf shows zijn reeds achter de rug, maar uit het overweldigende enthousiasme van het publiek bleek dat schlagers nog steeds meer dan hot zijn. Sinds de aanvang van de verkoop gingen er nooit eerder zoveel tickets over de toonbank. Er werden maar liefst 60.000 tickets verkocht en vier van de vijf dagen zijn ondertussen volledig uitverkocht.

“Wat we dit jaar hebben meegemaakt overtreft onze sterkste dromen en verwachtingen. We voelen wel dat we, jaar na jaar, nieuwe mensen aantrekken. Wie eenmaal geproefd heeft van de unieke sfeer die er hangt op Het Schlagerfestival, komt terug én brengt andere mensen mee. We merken dat die mond-aan-mond reclame mee verantwoordelijk is voor het succes van Het Schlagerfestival en daar zijn we natuurlijk erg blij mee,” vertelt Linda Manet, commercieel directeur van de Ethias Arena.

Klein puntje van spijt is het ontbreken van de enige echte ‘Voice Of Europe’, maar helaas moest de 78-jarige Eddy Wally wegens de gekende ernstige medische problemen verstek geven. “Uiteraard vinden wij het allemaal bijzonder jammer dat Eddy er niet bij kan zijn deze editie van Het Schlagerfestival. Eddy is een hele grote meneer die op handen wordt gedragen door het publiek, maar ook door zijn collega’s. Zij hebben bij het vernemen van het nieuws dat Eddy niet zou komen naar Het Schlagerfestival de handen in elkaar geslagen en een prachtig eerbetoon in elkaar gestoken voor een levende legende”, vertelt VTM-producent Wouter Schotel.

Met z’n allen kropen de All Stars op het podium en brachten ze tijdloze Wallyaanse nummers als ‘Chérie’, ‘Als Marktkramer Ben Ik Geboren’ en ‘Ik Spring Uit M’n Vliegmachine’. Zé mor zeker dat het feestje op Eddy Wally’s ziekenhuiskamer ook geschlaagd was! (KDN / Foto FAB)

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments