Deze 8 geweldige whisky’s zijn gebaseerd op populaire tv-series

Pareltjes voor de liefhebbers

Je zou het niet onmiddellijk verwachten, maar er zijn heel wat whisky’s gebaseerd op populaire tv-series. Vaak gaat het om flessen met sterke drank die werden gedronken in deze fictieve werelden en af en toe is de serie gewoon zo populair dat er een whiskey ter ere van show werd gemaakt.

Wat zijn nu geweldige whisky’s die je zeker eens moet proberen als liefhebber? Wij sommen er vier op die de moeite zijn en gebaseerd zijn op immens populaire series en films.

Game of Thrones ‘A Song of Ice and Fire’ Whiskey

Er zijn eigenlijk ontzettend veel whisky’s gebaseerd op de populairste tv-serie aller tijden. Deze gaan overigens ook vlotjes over de toonbank. Deze fles is het ‘broertje’ van Johnnie Walker. Het is overigens een gelimiteerde editie dus moest je interesse hebben niet meer te lang wachten want deze zullen uiteindelijk verdwijnen.

Je kan de Game of Thrones ‘A Song of Ice and Fire’ Whiskey hier kopen.

Peaky Blinders Irish whisky

Dat er een whisky is gebaseerd op Peaky Blinders hoeft misschien niet te verbazen. In de Netflix-serie weten ze immers ook heel goed wat drinken is. Opvallend genoeg is dit over het algemeen een gigantisch populaire drank die ook voor een scherpe prijs wordt verkocht.

De whiskey is geïnspireerd op het tijdperk van de Peaky Blinders. Deze Irish Whisky is een rijke, soepele en drievoudig gedistilleerde whisky: een eerbetoon aan de favoriete drank van de televisiebende. De drank is geproduceerd door Sadler’s, een familiebedrijf dat eigenaar is van een aantal van de pubs waar vroeger de echte Peaky Blinder’s aan de bar zaten.

Man Men ‘Canadian Club’ whisky

De Canadian Club whisky bestaat eigenlijk al veel langer dan de populaire serie Mad Men, maar deze whisky was eigenlijk lang op sterven na dood. Toen hoofdpersonage Don Draper in de Mad Men-serie echter een reclame campagne organiseerde over Canadian Club kreeg deze in de echt wereld plots een ongeziene boost waar andere adverteerders miljoenen voor zouden vragen.

Een vertegenwoordiger van de whisky-fabrikant gaf ook toe dat de populariteit van hun drankje plots ongezien was. Deze Canadian Club is 12 jaar gerijpt. Zes daarvan in houten vaten wat zorgt voor een donkere drank met meer van de traditionele karakteristieken van gerijpte whisky en een rijkere, aromatischere smaak.

Je kan de ‘Canadian Club’ whisky hier kopen. 

Game of Thrones: ‘Six Kingdoms Mortlach’ whisky

Naast de Song of Ice and Fire is ook deze GoT whisky een aanrader. Dit is degene die veruit het meest verkocht wordt. De Six Kingdoms Mortlach’ is de negende en laatste botteling in de Game of Thrones Limited Edition single malt Scotch whisky-serie. Deze whisky is vooral een eerbetoon aan aan het lot van Westeros na het laatste seizoen van GoT.

Je kan de Game of Thrones whiskey: Six Kingdoms Mortlach hier kopen.

Highland Park ‘Vikings’ whisky

Deze Highland Park whisky’s zijn niet per se gemaakt met de tv-serie Vikings in het achterhoofd, maar door het gigantische succes van de vikingen-serie deed Highland Park wel gouden zaken. Zo zijn hun flessen volledig in het vikingen-thema, iets wat fans gigantisch aanspreekt.

De meeste Highland Park-flessen zijn wel peperduur omdat ze maar liefst 17 jaar gerijpt hebben op voornamelijk ex-bourbon vaten. Al heb je ook wel iets goedkopere versies. Het is echter wel heerlijke kwaliteit en de flessen zijn prachtig.

Je kan de Highland Park ‘Vikings’ whisky hier kopen.

The Walking Dead whisky

We hebben geen idee hoe iemand er ooit is op gekomen, maar bestaat wel degelijk: The Walking Dead whisky. Deze Kentucky Straight whisky kreeg de toepasselijke bijnaam ‘Spirits of the Apocalypse. Het is wel een limited editie die helaas niet meer verkrijgbaar is bij ons.

Moest je toch willen weten hoe deze proeft dan zou de Four Roses whisky in de buurt komen. Niet exact hetzelfde, maar beter dan niets.

Je kan de Four Roses whisky hier kopen.

Game of Thrones: ‘White Walker’ whisky

We hadden al twee Game of Thrones whisky-flessen, maar deze kunnen we niet laten om ook deze te tonen. Deze Johnnie Walker-fles kreeg de toepasselijke naam de ‘White Walker’. De fles is dan ook geïnspireerd op de White Walkers uit de succesvolle serie. Deze non aged whisky heeft tonen van caramel, vanille en fruit. Serveer hem dus direct vanuit de vriezer!

Je kan de Game of Thrones: White Walker whisky hier kopen.

Star Wars whisky

Dit is eigenlijk geen echte whisky, maar een karaf gebaseerd op Star Wars. We konden het toch niet laten om deze te delen voor de echte liefhebbers van de filmfranchise. Zowel het glas als de karaf zijn gevormd in een waanzinnige stormtrooper-helm.
Fan van de Star Wars-films en een whisky-liefhebber? Dan is dit eentje dat je echt in je kast wil hebben staan.

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments