Acteurs boycotten film FC De Kampioenen

De langverwachte film van FC De Kampioenen zal er dan toch niet komen. Door een boycot van enkele acteurs werd het script meerdere malen afgekeurd en de plannen zijn nu voorgoed opgeborgen. Scenarist Koen Vermeiren vindt hun reacties ronduit kinderachtig. Normaal gezien zouden de opnames voor de film in mei van start gaan. Op het […]

De langverwachte film van FC De Kampioenen zal er dan toch niet komen. Door een boycot van enkele acteurs werd het script meerdere malen afgekeurd en de plannen zijn nu voorgoed opgeborgen. Scenarist Koen Vermeiren vindt hun reacties ronduit kinderachtig.

Normaal gezien zouden de opnames voor de film in mei van start gaan. Op het laatste moment wordt nu de hele boel afgeblazen omdat niet alle acteurs akkoord zijn met het scenario van de film. Toch lijkt het er op dat het niet zozeer aan het script zelf ligt, maar wel aan de acteurs die het hele project op een kinderachtige manier tegenwerken.

Scenarist Koen Vermeiren vindt de hele situatie belachelijk: “Van in het begin rustte er een vloek op het project. An Swartenbroeckx (Bieke) en haar man hebben een eerste scenario geschreven. Jammer voor haar, maar het hele script werd afgekeurd. Ikzelf werd daarna opgebeld met de vraag of ik het scenario wou schrijven. Ik heb toen op een half jaar tijd het hele boeltje uitgeschreven.”

Maar de inspanningen van Vermeiren werden niet door iedereen enthousiast onthaald. Er waren duidelijk twee clans gevormd binnen de acteursgroep. “Mensen als Tuur De Weert, Loes Van den Heuvel en Jaak Van Assche steunden het scenario. Maar een harde kern van acteurs – Marijn Devalck, Herman Verbruggen, Ann Tuts en An Swartenbroeckx – lag van bij het begin dwars. Niets was goed voor hen.”

Omdat Koen het script al vier keer had herschreven en de tijd begon te dringen, werd in spoed een vergadering met de hele acteursploeg belegd. Naar verluidt bleven enkele acteurs de film boycotten door hun kinderachtige gedrag: “Ze hebben hun teksten zitten lezen als lijkbidders, opzettelijk ‘verstrooid’… Ik ben al 28 jaar professioneel scenarist, maar zoiets heb ik nog nooit meegemaakt. De sfeer was ijselijk, openlijk vijandig zelfs.”

Een film van De Kampioenen zal er dus niet meer komen. Maar op deze manier zetten ze ook de verderzetting van de reeks op het spel. Het zou dus wel eens kunnen dat dit incident het einde betekent van De Kampioenen. (HH)

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments