Boudewijn wordt Laurent

Vorige woensdag was hij 's middags nog "Boudewijn Van Spilbeeck vanuit Moskou", maar 's avonds repeteerde hij als "Laurent Niels van Immo Deurne." De vtm-journalist neemt de toneeldraad weer op.

Het was even spannend of Boudewijn Van Spilbeeck (51) woensdag tijdig terug zou zijn van zijn opdracht in Moskou, waar hij voor vtm de aanslagen in de metro versloeg. “Maar het is gelukt, rechtstreeks van Zaventem naar de repetities van ‘Abigail’s Party’. Thuis in Kapellen een hapje eten of douchen zat er net niet in”, lacht een ontspannen Boudewijn, die geniet van zijn eerste rol in meer dan twintig jaar.

“Ik heb als student Romaanse jarenlang gespeeld en achter de schermen gewerkt in Het Klokhuis”, zegt Van Spilbeeck. “Nadien heb ik er geen tijd meer voor gehad. Mijn vrouw en dochter spelen ook, en ik moet toegeven dat ik toch wel een beetje jaloers was. Vtm-collega Wim Daeninck wist dat, en hij wist ook dat er voor ‘Abigail’s Party’ nog een acteur nodig was.”

Of mijn toneelervaring me helpt als journalist? “Als ik live ga in Moskou spreek ik met de studio af wat de vragen en antwoorden ongeveer zijn, maar op het moment zelf ga je toch improviseren. Toneelervaring helpt daarbij.”

Zijn toneelgroep mag overigens op beide oren slapen: de journalist heeft op alle speeldagen vrij genomen. “Je moet nog niet in Moskou zitten. Zelfs bij een binnenlandse opdracht live om 19 uur haal je het niet op tijd.”

“Abigail’s Party” loopt van 15 t/m 25 april in het Theater aan de Stroom, IJzerenwaag 6, 2000 Antwerpen. 070 22 33 30 ; www.bots-compagnie.be

Boris ROUSSEEUW

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments