Clint Movies: Dekselse deugniet Brad Pitt in ‘Allied’

Hoe zet je je nieuwe film in ‘the picture’?

Door uit te pakken met je midlifecrisis en te laten uitlekken dat je niet vies bent van een lijntje drugs, sloten alcohol en een potje rampetampen met je tegenspeelster (Marion Cotillard) of bij gebrek aan Marion een roedel Russische hoertjes en zo uiteindelijk de ‘Brangelinexit’ in te luiden.

Zo kom je aan publiciteit voor een oorlogsfilm waarvan zelfs de filmposter nog niet is vrijgegeven. De producent wrijft zich alvast ‘in de pollekes’. Waarover gaat de film? In het kort… ‘Allied’ volgt een Britse geheimagent, Max Vatan (Brad Pitt) genaamd, die in 1942 op een gevaarlijke missie wordt gestuurd in Noord-Afrika. Daar ontmoet hij vervolgens een Franse verzetsstrijdster Marianne Beausejour (Marion Cotillard) op vijandelijk gebied. Wanneer ze elkaar na een tijdje terug treffen in Londen, brengt de extreme druk van de oorlog hun relatie in gevaar.

Het lijkt wat saai maar scenarist Steven Knight, die we kennen van “Eastern Promises”, “Locke” en “Peaky Blinders” mogen we alvast een talentvol scenarist noemen. ‘Allied’ doet ons ook wat denken aan Casablanca, de kaskraker uit 1942 met Humphrey Bogart en Ingrid Bergman in de hoofdrol. Geen slechte referentie dus.

De geschiedenis kan zich ook herhalen voor dekselse Brad. Nadat hij in 2005 een romance kreeg met Angelina Jolie op de set van Mr. And Mrs. Smith, scheidde hij van Jennifer Aniston en zorgde de breuk alvast dat de film een echte box-office hit werd. Dit in het achterhoofd weten we alvast welke richting het met ‘Allied’ zal uitgaan.

De film komt hier wellicht uit op 23 november. Een voorproefje vind je alvast hieronder…(JA)

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments