Vandaag kan je hoogste EuroMillions bedrag ooit winnen, maar welke cijfers moet je nemen en wat is je winstkans?

Wat is je kans eigenlijk?

Afgelopen dinsdag kon je maar liefst 210 miljoen euro winnen met EuroMillions. De hoogste ooit zo bleek. Er is echter geen grote winnaar gevallen waardoor ze vandaag (vrijdag 25 februari) nog eens de hoogste jackpot ooit weggeven. Zo kan je dus maar liefst alweer het duizelingwekkende bedrag van 210 miljoen euro winnen, meedoen doe je via hier.

Wat is nu de kans dat je 210 miljoen euro wint?

Er zullen maar weinig mensen zijn die niet graag EuroMillions zouden winnen en zeker wanneer de pot zo indrukwekkend is. Een hallucinante jackpot zoals dit gebeurt maar bijzonder weinig. De kans is namelijk redelijk bestaande dat de pot hierna weer terug ‘maar’ 17 miljoen euro is.

De kans is natuurlijk behoorlijk klein dat je de jackpot wint, maar ook niet onbestaande. Zo won er al 34 keer een Belg het groot lot in de afgelopen 15 jaar, dat zijn er dus gemiddeld twee per jaar. Elk jaar winnen er ook bijna 100 Belgen tienduizenden euro’s natuurlijk. Zo won een Belg vorig week niet de jackpot, maar met vijf juiste cijfers kreeg hij alsnog 200.000 euro op zijn rekening gestort. Er waren afgelopen vrijdag ook twee Belgen die 24.900 euro wonnen.

De kans dat jij vandaag 210 miljoen euro wint en de correcte 5 cijfers en de 2 juiste sterren aanvinkt is 1 op 139.838.160. Indien je natuurlijk bijvoorbeeld 10 formulieren aanvult dan heb je theoretisch gezien 1 kans op 13.983.816. Hoe meer formulieren je invult op de EuroMillions website, hoe meer kans je hebt natuurlijk.

Met welke cijfercombinatie heb ik het meeste kans?

Er is natuurlijk geen gouden advies, maar er zijn wel enkele dingen waarop je kan letten om, puur statistisch gezien, je kans flink wat kan vergroten om een groot bedrag te winnen. Rudi Penne, professor wiskunde-informatica aan de Universiteit van Antwerpen, gaf namelijk het volgende advies in het Nieuwsblad.

De kans dat indien je wint jouw winst zal moeten delen is vele malen groter indien je een vast patroon als cijfercombinatie kiest. Er zijn namelijk veel meer mensen die dit doen. Een combinatie zoals bijvoorbeeld 1-2-3-4-5 of 10-20-30-40-50 is op gebied niet de beste keuze omdat er sowieso nog andere mensen zullen zijn die exact hetzelfde doen. Moest zo’n combinatie vallen, is de kans dus gigantisch groot dat je jouw winst zal moeten delen met tientallen tot zelfs honderden anderen.

Als je puur en alleen naar trekkingen en statistiek kijkt, is de meest gevallen nummer sinds 2016 cijfer ’20’. Deze viel al bij 59 trekkingen, de nummers ’23’ en ’27’ komen ook regelmatig voor en vielen al 58 keer, nummer ’17’ komt op de vierde plaats met 54 trekkingen. Alles blijft natuurlijk willekeurig en dit wil niets zeggen voor toekomstige trekkingen, maar het is wel een interessante statistiek om te weten.

Zo doe je mee om zelf 210 miljoen euro te winnen

Wil je nu één of meerdere keren je kans wagen om morgen die grote jackpot van 210 miljoen euro te winnen? Indien je niet de grote pot wint kan je natuurlijk nog met een kleiner bedrag naar huis. Bij elke trekking is er sowieso een 100% garantie dat er minstens 600 Belgen 500 euro winnen en er zijn altijd een handvol Belgen die 1.000 tot tienduizenden euro’s winnen elke keer.

Voor de nieuwe spelers die EuroMillions eens een kans willen geven: Je kan ten laatste je cijfercombinatie invoeren tot vandaag 20u00, de trekking is een uur later.

Zelf meespelen doe je door je gratis aan te melden op de website van EuroMillions, deze site kan je hier vinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.