Ex van Ilse Demeulemeester koopt fraudezaak af

Glenn Janssens – zaakvoerder van signalisatiebedrijf Group Janssens – heeft zich uit een potentieel destructieve fraudezaak gekocht door 60.000 euro neer te tellen aan de stad Mechelen. “Een uiterst dubieuze wending”, zo vind ook Johan De Vleeshouwer, oppositielid voor sp.a.Enkele jaren geleden zat Glenn Janssens – zaakvoerder van het Lokerse signalisatiebedrijf Group Janssens – een […]

Glenn Janssens – zaakvoerder van signalisatiebedrijf Group Janssens – heeft zich uit een potentieel destructieve fraudezaak gekocht door 60.000 euro neer te tellen aan de stad Mechelen. “Een uiterst dubieuze wending”, zo vind ook Johan De Vleeshouwer, oppositielid voor sp.a.
Enkele jaren geleden zat Glenn Janssens – zaakvoerder van het Lokerse signalisatiebedrijf Group Janssens – een tijdje in de gevangenis omdat hij verdacht werd van een aantal niet zo koosjere zaken. Zo zou de ex van Ilse Demeulemeester onder één hoedje hebben gespeeld met de Mechelse schepen Leo Stevens en stadsambtenaar Ivo V.H. Laatstgenoemden sloten in 2006 twee contracten (130.000 en 280.000 euro) af met Group Janssens. Toenmalig schepen Jowan Lamon keek machteloos toe hoe een berg nutteloze verkeersborden bij hen gedropt werden. “Het was niet meer redelijk”, klonk het toen.

Toen daarna bleek dat Group Janssens bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 de verkiezingsfolders van Leo Stevens betaalde én dezelfde firma een reis naar New York cadeau deed aan Ivo V.H. en zijn echtgenote, was de maat vol. Janssens mocht 45 dagen brommen, Stevens en V.H. werden gearresteerd.

Nu – zeven jaar later – koopt Janssens een doofpot van 60.000 euro en kan ie weer met een gerust gemoed opstaan. Niet okee, vindt ook Johan De Vleeshouwer (sp.a): “Dit was een corruptiezaak die een schepen in de gevangenis deed belanden. Dan kun je het als stadsbestuur niet maken om je er contractueel toe te verbinden de publieke opinie in het ongewisse te laten”, reageert hij. En gelijk heeft ie. (KDN)

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments