FACTS in Gent maakte zijn comeback en deze foto’s tonen hoe geweldig het weer was

Het was weer de moeite

‘The place to be’ van afgelopen weekend was ongetwijfeld FACTS in Flanders Expo Gent. Na een afwezigheid van maar liefst 2 jaar door corona maakte het grootste popcultuurevenement van de Benelux eindelijk zijn comeback. Weer tienduizenden mensen, al dan niet verkleed, waren er aanwezig en jawel wij ook.

Cosplay en een fenomenale sfeer

Voor de leken onder ons: op FACTS zie je duizenden mensen rondlopen verkleed als een fictie-personages uit hun favoriete film/tv-serie/comic/games… Daarnaast heb je meer dan 250 winkeltjes waar je de leukste merchandise kan kopen over alles dat onder dezelfde categorie valt en dat is best een indrukwekkend schouwspel.

Je zag na twee jaar aanwezigheid dat het enthousiasme bij bezoekers weer ontzettend groot was. Je verkleden is natuurlijk geen verplichting, maar gewoon rondlopen en kijken welke geweldige cosplay-kostuums mensen dragen, is al een belevenis op zich. De hallen zijn voor maar liefst 50.000m2 gevuld. We hoeven er ongetwijfeld geen tekening bij te maken dat dit gigantisch is.

Naast kuieren tussen het enorme aantal aan standjes en de cosplayers te bewonderen, kan je ook op de foto met enkele bekende acteurs. Zo was Jack Gleeson bijvoorbeeld aanwezig die gedurende enkele jaren Jeoffrey Baratheon heeft gespeeld in Game of Thrones, het grootste eikeltje op televisie die iedereen geweldig vond om te haten. Jack ziet er vandaag wel een stukje anders uit dan in zijn Game of Thrones-jaren. Hij zag er beter uit zonder die ‘porno-snor’.

Daarnaast had je ook natuurlijk genoeg eetgelegenheden en andere standjes en er was zowaar zelfs een springkasteel-parcours van maar liefst zo’n 237 meter genaamd The Colossus. En nee daar zaten zeker niet alleen maar kinderen op te springen.

Samengevat, FACTS was weer geweldig en het was heerlijk om nog eens terug het ‘oude normaal’ te voelen, maar dan in een wereld met veel fantasie. Het enige verschil met vroeger was dat je jouw COVID Safe nog eens moet tonen bij het binnenkomen. Hopelijk kan de voorjaar-editie van 2022 weer doorgaan en dan is het zeker een event om een kans te geven als je nog nooit naar FACTS bent geweest. Je zal het je niet beklagen als je ook maar een beetje een liefhebber bent. Hieronder alvast heel wat geweldige sfeerfoto’s van afgelopen weekend.