Filmen van vervolg op ‘de beste tv-serie ooit gemaakt’, is na 20 jaar begonnen

Eentje om in de gaten te houden

Er verschenen in de afgelopen twee decennia honderden geweldige tv-series, maar volgens heel wat mensen is Band of Brothers samen met Breaking Bad en The Sopranos de beste serie ooit gemaakt. De wereldberoemde oorlogsserie krijgt nu een vervolg.

19 jaar na het orgineel

Band of Brothers verscheen in 2001 en was een tiendelige tv-serie gemaakt door niemand minder dan Steven Spielberg en Tom Hanks. De serie vertelde het verhaal van ‘Easy Company’, een divisie in het Amerikaanse leger en toonde hun emotionele missies tijdens Wereldoorlog II.

Een serie die met gigantisch veel awards werd beloond en ook op IMDB na bijna 400.000 reviews een duizelingwekkend hoge score van 9,4 heeft. Enkele maanden geleden werd bekend gemaakt dat er nu een sequel komt onder de naam Masters of the Air.

Spielberg en Hanks zullen ook meewerken aan het maken van deze serie. Masters of the Air vertelt het verhaal van de Amerikaanse ‘bomber boys’ tijdens Wereldoorlog II die geholpen hebben om Hitler en Nazi Duitsland op de knieën te krijgen. Net zoals Band of Brothers is de serie gebaseerd op één van de boeken van schrijver Donald L. Miller.

Filmen is begonnen, maar nog even geduld

Het filmen van Masters of the Air is een week geleden begonnen. Regisseur Cary Fukunaga bevestigde op Instagram dat hun eerste week is afgelopen, maar ze nog heel wat weken te gaan hebben. Met een beetje geluk zien we de serie dus nog eind 2021, maar een release in 2022 lijkt aannemelijk. De serie zal exclusief te zien zijn op streaming service Apple TV+.

Voor wie Band of Brothers nog eens wil zien: de DVD of Blu-Ray van deze geweldig serie is te koop voor een scherpe prijs op Bol.com.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments