Heeft arme Albert dan toch nog ergens centjes gevonden?

Zaken waarvan hij eerder vertelde ze niet meer te kunnen permitteren, kan hij zich nu namelijk plots wel veroorloven. Tijdens zijn laatste kerstboodschap sprak koning Albert dat iedereen in deze tijden van crisis de broeksriem wat strakker moest aanspannen. Maar toen ie de scepter doorgaf aan zoonlief Filip en hij vernam dat zijn pensioen ‘slechts’ […]

Zaken waarvan hij eerder vertelde ze niet meer te kunnen permitteren, kan hij zich nu namelijk plots wel veroorloven.

Tijdens zijn laatste kerstboodschap sprak koning Albert dat iedereen in deze tijden van crisis de broeksriem wat strakker moest aanspannen. Maar toen ie de scepter doorgaf aan zoonlief Filip en hij vernam dat zijn pensioen ‘slechts’ 923.000 euro bedroeg (da’s een kleine 77.000 euro per maand) was den Berre woest: “Daar kan ik nog niet eens de brandstof van mijn jacht mee betalen!” zo klaagde hij. Hij vroeg Di Rupo om een bijpassing maar de premier, die hield zijn poot stijf.

Ziedend van woede gaf hij te kennen dat hij dan voortaan maar wat minder op reis ging en zijn grootste jacht, de Alpa IV, te koop zou zetten. Samen met Paola ging hij dan maar dwarsliggen overal waar hij kon.

Intussen is Albert nu een goed jaar op pensioen en in dat jaar is hij exact 20 keer op reis geweest. Nu zit hij samen met zijn dolce Paola in Corsica, zo weet Blik. Het boekske weet zelfs wat ze daar in welk restaurant gegeten hebben: “La Table de Sabine. Per persoon tel je daar zo’n 30 à 60 euro neer voor een gerecht, een biertje kost 7 euro en een koffie 3 euro. Albert en Paola aten er vis.”

Dat is natuurlijk geen wereldschokkend nieuws, maar dit is wel speciaal: Albert en Paola voeren er ook rond met de Alpa IV, het jacht dat ze zich niet meer konden permitteren en dus verkocht moest worden.

Dat en het feit dat ze blijkbaar toch niet minder op reis gaan doet enkele vragen rijzen. Kan Albert met zijn karig pensioentje dan toch meer verwezenlijken dan hij dacht? Klust hij stiekem bij in ‘t zwart? Heeft hij een gulle sponsor die anoniem wenst te blijven? Of vond het koninklijke paar een schatkist op hun zolder? (SL)

Leave a Reply

Your email address will not be published.