Huiveren met de nieuwe ‘extreem donkere’ horrorfilm The Black Phone met sublieme Ethan Hawke (trailer)

Bijna perfecte score op Rotten Tomatoes!

The Black Phone, met Ethan Hawke in de hoofdrol, krijgt bijna perfecte scores van critici op Rotten Tomatoes. En zo slaagt de film erin de extreem hoge verwachtingen te overtreffen. De film is gebaseerd op het gelijknamige kortverhaal uit 2004 van Joe Hill, zoon van de legendarische horrorauteur Stephen King.

De ‘Grabber’

De film, geregisseerd door Scott Derrickson, vertelt het verhaal van de 13-jarige Finney Shaw en zijn ontvoering door de beruchte gemaskerde kidnapper bekend als de ‘Grabber’, die al jaren kinderen ontvoert en vermoordt in de omgeving. Al snel wordt duidelijk dat Finney geen doorsnee slachtoffer is, want een zwarte telefoon in zijn cel stelt hem in staat contact te leggen met eerdere slachtoffers van de moordenaar, die hem proberen te helpen ontsnappen uit de klauwen van de ‘Grabber’.

Derrickson zelf, Jason Blum en C. Robert Cargill zijn de producenten van de film, die onder de vleugels zit van Universal en Blumhouse. Na zijn wereldpremière op Fantastic Fest in september vorig jaar, kreeg de film een reeks lovende kritieken en nu is hij ook lovend ontvangen op Rotten Tomatoes, met een score van maar liefst 84 procent.

Glansrol Ethan Hawke

Ben Travis van Empire schreef: “Ondanks het extreem donkere uitgangspunt – ontvoering, dode kinderen en gevangenschap – vindt The Black Phone hoop in het midden van de horror. Op zoek naar een paar schrikmomentjes deze zomer? Die krijg je!” Eric Vespe van Slash Film zei dan weer: “De gemaskerde schurk wordt met veel plezier en toewijding gespeeld door Hawke, en ook de jonge nieuwkomer MasonThames doet het wonderbaarlijk goed.”

Je kan The Black Phone nu gaan bekijken in de bioscoop. Hieronder vind je al een leuk voorsmaakje onder de vorm van een spetterende trailer.