Ideaal voor een avondje broekschijten: dit zijn de 10 beste horrorfilms op Netflix

Binge-plezier verzekerd

Niet iedereen is dol op het horror-genre, maar nog steeds is het immens populair. Veel mensen vinden het fascinerend om zich kapot te schrikken en een kleine hartaanval daar aan over te houden.

Wat zijn nu echter de allerbeste horror-films op Netflix? Wij zochten het uit en maakte een boeiende lijst. Zo ben je alvast verzekerd dat je vanavond succesvol een avondje ‘broekschijten’ kan doen.

The Cabin the Woods (2011)

Deze klassieker is ondertussen al 9 jaar oud, maar wist vriend en vijand te verbazen. Op het eerste zicht lijkt het op een typische horror-film waar een stel jonge twintigers zullen vermoord worden door een verschrikkelijk beest of man, maar uiteindelijk gaat het veel verder en dieper. Een heel verrassende film met best een coole plottwist.

A Quiet Place (2018)

A Quiet Place werd in 2018 geroemd als één van de beste horror-films van het jaar. In deze film is de mensheid voor een zeer groot deel uitgeroeid door monsters die niet kunnen zien, maar afkomen op geluid. Heel de (nog levende) maatschappij moet steeds muisstil zijn om niet vermoord te worden.

Een uniek concept dat absoluut de moeite waard is om te kijken. In de loop van 2020 verschijnt zelfs een vervolg.

Hereditary (2018)

Een film absoluut niet voor gevoelige kijkers. In Hereditary verliest een familie hun dochter na een verschrikkelijk ongeluk. Hierna worden ze geteisterd door bizarre gebeurtenissen. Ongetwijfeld de meest angstaanjagende film van 2018.

The Conjuring 1 en 2 (2013 / 2016)

Twee wetenschappers die onderzoek doen naar het paranormale gaan naar een boerderij dat geteisterd wordt door een krachtig demonisch wezen. Beide Conjuring films zijn spannend, angstaanjagend en mysterieus. Must-see voor de echte horror-fans.

The Invitation (2016)

Deze ‘The Invitation’ is een heel trage film en je moet ervan houden. Hij is echter wel sfeervol en op het einde is de beloning groot. De opzet is nochtans heel simpel. Enkele oude vrienden komen na lange tijd terug samen op een dinerfeestje, maar niets is natuurlijk wat het lijkt.

Don’t Breathe (2016)

In Don’t Breathe denken drie tieners de slag van hun leven te slaan door een oude, blinde man te beroven die helemaal alleen woont in een gigantisch, afgelegen huis. Echter blijkt deze blinde kerel toch niet zo hulpeloos te zijn. Een verdomd spannende horror-film met toch ook flink wat schrikmomentjes.

Insidious (2010)

Insidious was één van de films die het horror-genre terug op de kaart heeft gezet en toonde dat het nog steeds populair kan zijn bij een groot publiek. Insidious wordt bekeken als één van de beste ‘horrorhuis films’. Het concept is nochtans simpel: een familie wil hun comateuze zoon beschermen tegen kwaadaardige geesten.

The Platform (2020)

Deze film verscheen nog onlangs op Netflix, maar deze Spaanse horror/thriller/sci-fi film wordt nu al beschouwd als één van de beste toevoegingen van 2020. In ‘The Platform’ worden mensen opgesloten op verschillende verdiepingen en elke dag komt er een gigantisch platform naar beneden met voedsel op. Zelden is er echter nog genoeg eten over voor de lagere verdiepingen. Een fascinerende film die toont hoe hebberig en egoïstisch mensen eigenlijk zijn.

Apostle (2018)

Deze ‘Apostle’ is absoluut niet voor kijkers die liever geen bloed willen zien. Het is een brutale film met knettergekke afslachtingen waarbij je regelmatig je ogen zal dichtknijpen. Wel razend spannend en een aanrader voor elke horror-fan.

Sinister (2012)

In deze horror-film speelt Ethan Hawke een misdaadschrijver die onderzoek doet naar enkele moorden met video’s die hij heeft gevonden. Niet al te verrassend een slecht idee.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments