LEGO-verslaafde vader bouwde 5 jaar aan gigantische LEGO-stad met 81.000 blokjes

Indrukwekkend

Maak kennis met Josh Foote, een vader die een droomstad in LEGO heeft gemaakt voor zijn kinderen. De Amerikaanse Josh was altijd al een LEGO-freak en kocht meermaals nieuwe dozen voor zichzelf.

Een gigantische LEGO-stad

Josh zijn passie voor LEGO begon pas toen hij volwassen was. Al snel ontdekte hij de iets complexere dozen die vooral bij de ouderen in trek waren. Na enkele jaren kreeg hij het geniale idee om een gigantische LEGO stad te bouwen.

In 2015 besloot hij om te starten met de bouw van zijn droomstad, volledig in LEGO dus. Hij begon in zijn slaapkamer, maar al snel beseft hij dat er te weinig plaats was. Met dat in het achterhoofd (en onder druk van zijn vrouw) maakte hij zijn kelder volledig leeg zodat deze compleet aan zijn LEGO-verslaving kon besteed worden.

Hij gebruikte voor zijn stad heel wat blokjes van zichzelf, maar ook tal van dozen die je in de winkel kan kopen. Hij integreerde alles dan met elkaar tot één waanzinnige stad. Pronkstukken van zijn bouwwerf is ongetwijfeld de Avengers toren en een museum dat tot het dak van zijn kelder reikt.

Lees verder onder de foto

Na vijf jaar werk, 90.000 euro besteed aan 1.600 (!) LEGO-dozen en 81.000 extra blokjes gebruikt te hebben, durft Josh te zeggen dat zijn stad bijna klaar is. Zijn gehele creatie zou nu maar liefst 300m2 groot zijn.

Een droom voor elk kind om hier de komende jaren in los te gaan, zou je denken, maar dat mag nog niet. Zo vind Josh zijn kids nog niet oud genoeg en is hij bang dat ze iets afbreken. Ze moeten blijkbaar nog enkele jaartjes geduld hebben voor ze deze stad mogen aanraken.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments