Limburgse mier verovert wereld op iPad

Drie jaar heeft het idee rondgespookt en gerijpt in zijn hersenpan, vandaag zoekt zijn geesteskind ‘Antletics’ een weg naar geïnteresseerde kopers in de App Store. ‘Antletics’ is een interactief voorleesverhaal voor de iPad. In Engelse rijmvorm en met veel beeldhumor. “Enkele jaren geleden was ik op vakantie met mijn vrouw toen ik mieren netjes op […]

Drie jaar heeft het idee rondgespookt en gerijpt in zijn hersenpan, vandaag zoekt zijn geesteskind ‘Antletics’ een weg naar geïnteresseerde kopers in de App Store. ‘Antletics’ is een interactief voorleesverhaal voor de iPad. In Engelse rijmvorm en met veel beeldhumor.

“Enkele jaren geleden was ik op vakantie met mijn vrouw toen ik mieren netjes op een rijtje zag lopen. Kijk daar antletics – een woordgrapje met ants (mieren) en athletics (atletiek). Een Engelstalig koppel dat naast ons aan tafel zat, vond het wel een leuk woord en jarenlang heeft het in mijn hoofd rondgespookt”, vertelt bedenker Johan Veldeman uit Hasselt (links op de foto).

“Ik heb een verhaal verzonnen over de mier Archie Ant die de wijde wereld intrekt en met verschillende sporten in aanraking komt. Oorspronkelijk wilde ik het als een traditioneel kinderboek op de markt brengen, maar geen enkele uitgever durfde zich aan een kinderboek van 160 pagina’s wagen.”

En toen kwam Apple met de iPad. “We (Johan en tekenaar Maarten Albrechts, nvdr.) hebben elke tekening interactief gemaakt. Terwijl de ouder voorleest, kunnen kinderen via het touchscreen dingen ontdekken in de tekeningen. En als kinderen een moeilijk Engels woord niet begrijpen, kunnen ze dat aanraken en dan verschijnt de uitleg.”

‘Antletics’ is opgedeeld in verschillende episodes die de komende maanden beschikbaar moeten zijn in de App Store. Het verhaal werd al gedownload over heel de wereld: Mexico, Nieuw-Zeeland, Singapore, Zuid-Korea, Europa, enzovoorts.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments