Man stuurt uitwerpselen en gebruikte condoom naar magistraten

Een 66-jarige man uit Kapelle-op-den-Bos is maandag op de Leuvense strafrechtbank veroordeeld tot zes maanden cel met uitstel over drie jaar. Het openbaar ministerie vorderde een jaar cel met uitstel omdat hij dreigbrieven met uitwerpselen naar drie magistraten had gestuurd. De man kreeg de straf met uitstel op voorwaarde dat hij het contactverbod met de […]

Een 66-jarige man uit Kapelle-op-den-Bos is maandag op de Leuvense strafrechtbank veroordeeld tot zes maanden cel met uitstel over drie jaar. Het openbaar ministerie vorderde een jaar cel met uitstel omdat hij dreigbrieven met uitwerpselen naar drie magistraten had gestuurd.

De man kreeg de straf met uitstel op voorwaarde dat hij het contactverbod met de drie magistraten naleeft en geen nieuwe strafbare feiten pleegt. Hij moet zijn slachtoffers in totaal 1.500 euro schadevergoeding betalen. Ferdinand M. liep enkele traumatische ervaringen op in het verleden. Hij werd tijdens zijn jeugd seksueel misbruikt door een priester en zijn moeder pleegde zelfmoord. Dit kreeg niet het gepaste gevolg volgens hem en hij voelde zich onheus behandeld door politie, kerk en de rechterlijke macht.

“De rechtbank heeft begrip voor deze situatie, maar dit rechtvaardigt deze feiten niet. Beklaagde beseft dat hij niet op gepaste wijze gehandeld heeft door de burgerlijke partijen te belagen en hen te treffen in hun privésfeer”, vond de rechter. Het speelde in het voordeel van M. dat hij een quasi blanco strafblad had.

Tussen 11 oktober 2011 en 13 januari 2012 stuurde M. tien brieven met dreigende taal naar een magistraat in Lennik, zelfs eentje met uitwerpselen. Hij bedreigde zijn slachtoffer en zijn vrouw ook telefonisch en reed langs zijn woning om deze tot in detail te beschrijven in hun briefwisseling. Een tweede magistraat belaagde hij op 13 oktober 2011 in Mechelen. Hij belde de man anoniem op en schreef hem een brief met daarin de vermelding “la vengeance est un plat qui se mange froid”. In Herent belaagde hij tussen 13 oktober en 27 december 2011 een andere magistraat door hem meermaals anoniem te bellen en twee brieven te sturen. Eentje voorzien met uitwerpselen, en eentje met een gebruikte condoom.

Belga, archieffoto PN

Leave a Reply

Your email address will not be published.