Man vindt moeder na 26 jaar terug via Google Earth

De 31-jarige Saroo Brierley heeft na 26 jaar zijn biologische moeder in India teruggevonden dankzij… Google Earth. Diverse filmproducenten tonen al interesse voor het unieke verhaal. In 1986 en op vijfjarige leeftijd werd Saroo van zijn familie gescheiden. Hij reed met zijn broer mee in de trein waar ze als schoonmakers werkten. De jongeman deed […]

De 31-jarige Saroo Brierley heeft na 26 jaar zijn biologische moeder in India teruggevonden dankzij… Google Earth. Diverse filmproducenten tonen al interesse voor het unieke verhaal.

In 1986 en op vijfjarige leeftijd werd Saroo van zijn familie gescheiden. Hij reed met zijn broer mee in de trein waar ze als schoonmakers werkten. De jongeman deed even een dutje, maar zijn broer vergat hem bij aankomst wakker te maken. De jongen werd echter veertien uur later wakker.

Getto Calcutta

Saroo kwam in de getto van Calcutta terecht en bedelde op straat om in leven te blijven. De jongen werd opgenomen in een weeshuis en werd geadopteerd door een Australisch koppel.

Tijdens zijn opvoeding toonde hij meer en meer interesse voor zijn plaats van afkomst. De naam van de stad waar hij geboren was, kende hij niet meer. Alleen nog dat hij veertien uur geslapen had voor hij in Calcutta arriveerde. Zo trok de man een cirkel rond Calcutta waarvandaan hij zou vertrokken kunnen zijn.

Waterval

Op Google Earth botste hij op het stadje Khandwa. Op de satelietbeelden in Google Earth zag hij een waterval, iets wat hij nog herinnerde van zijn jeugd. Hij reisde naar Khandwa af met een foto van hemzelf als vijfjarige jongetje. Zo wist hij het huis van zijn moeder te vinden.

De moeder was bij de ontmoeting in shock en volledig sprakeloos. Ze dacht dat haar zoon al overleden was, net als haar andere zoon die in twee stukken op treinrails werd gevonden.

Filmproducenten

Filmproducenten lijken inmiddels al interesse te tonen voor het verhaal van Brierley dus een Slumdog Millionaire-achtige film zit er wellicht aan te komen. Brierely is inmiddels weer terug in Tasmanië, Australië en onderhoudt sindsdien contact met zijn moeder.

Foto Google Maps

Leave a Reply

Your email address will not be published.