Marijn Devalck werkte Pico buiten

“Nu ga je buiten of ik zal je een handje helpen.” Aan het woord: Marijn ‘Balthazar Boma’ Devalck die na een viertal seizoenen FC De Kampioenen genoeg kreeg van Walter ‘Pico’ Michiels. Even later werd Michiels op staande voet ontslagen. “Ik zat voor een stuk achter het ontslag van Pico”, geeft Devalck toe. “Ik ben […]

“Nu ga je buiten of ik zal je een handje helpen.” Aan het woord: Marijn ‘Balthazar Boma’ Devalck die na een viertal seizoenen FC De Kampioenen genoeg kreeg van Walter ‘Pico’ Michiels. Even later werd Michiels op staande voet ontslagen. “Ik zat voor een stuk achter het ontslag van Pico”, geeft Devalck toe.


“Ik ben op de set van FC De Kampioenen de man geweest die gezegd heeft dat het moest stoppen”, biecht Marijn Devalck, beter bekend als vrouwenzot Balthazar Boma, op in het weekblad Story. “Michiels stoorde de repetities. Zijn collega’s zijn altijd toegeeflijk geweest voor Walter. Ik heb gezegd: ‘Nu ga je buiten of ik zal een handje helpen.’”


Michiels liep toen als de weerlicht naar het bureau van de directeur om zijn gal te spuwen. “Dat had hij niet mogen doen”, vertelt Devalck. “Hij is op staande voet ontslagen. Voor mij was het trouwens toen al duidelijk dat hij in de marginaliteit zou terechtkomen. Hij is niet volwassen genoeg om alleen in het leven te staan. Dan kom je in de goot terecht.”


Devalck ziet niet onmiddellijk beterschap in de soap rond Michiels. “Het is een zeer goede jongen maar hij ziet zichzelf ook graag. En als er iets misloopt, is het altijd de schuld van iemand anders. Dat is eigen aan verslaafden. Nee, ik denk dat we nog van Walter gaan horen.” (SF)

Leave a Reply

Your email address will not be published.