Netflix-concurrent Disney+ verschijnt morgen in België, welke series moet je nu echt kijken?

Gaat Disney+ Netflix van de troon stoten?

Het zijn bijzonder mooie tijden voor binge-watchers. Vanaf vandaag is het Vlaamse Streamz beschikbaar waar je heel wat Belgische en HBO-series op kan kijken voor 11,95 euro per maand. Vanaf morgen stapt er echter nog een concurrent in de ring en misschien wel de allergrootste voor Netflix, namelijk Disney+

Netflix van de troon stoten

Disney+ is al zo’n 10 maanden beschikbaar in de Verenigde Staten, maar ziet pas morgen officieel bij ons het levenslicht. Met nu al 60 miljoen abonnees kunnen ze bij Disney van een behoorlijk groot succes spreken, maar ze willen Netflix ook echt van de troon stoten met hun 192 miljoen abonnees.

Op Disney+ staan natuurlijk gigantisch veel Disney-films, maar wat zijn nu echt de beste series die je vanaf morgen kan kijken op Disney+ en tegelijkertijd nog altijd heel boeiend zijn voor volwassenen. Wij sommen ze even op:

Agents of S.H.I.E.L.D.

Deze Agents of S.H.I.E.L.D. heeft ondertussen al 7 seizoenen en maar liefst 136 afleveringen. De serie speelt zich in het Marvel-universum die we kunnen uit de films en volgt leden van de S.H.I.E.L.D. organisatie die heel wat mensen met superkrachten tegen het lijf lopen.

The Right Stuff

Deze serie staat pas vanaf 8 oktober op Disney+, maar de verwachtingen zijn nu al torenhoog. In 8 afleveringen wordt het verhaal vertelt van hoe enkele Amerikaanse piloten worden gerekruteerd om uiteindelijk de allereerste astronauten te worden die de ruimte in gaan.

The Imagineering Story

Deze serie is voornamelijk voor de liefhebbers van de Disney pretparken. Deze docuserie duikt namelijk gedetailleerd in de geschiedenis van alle pretparken over de hele wereld. Van hoe Walt Disney de eerste steen van Disney World aanlegde tot hoe Disneyland Parijs bijna failliet ging.

Star Wars: The Clone Wars

Ook al is dit een tekenfilm. Deze serie is een absolute must-see voor Star Wars-fans. Volgens kenners is het zelfs het beste wat Star Wars is overkomen sinds de originele trilogie. In deze Star Wars: The Clone Wars volgen we een jonge Anakin en Obi-Wan Kenobi terwijl ze midden in de kloonoorlog zitten. Boeiende gevechten, een interessante verhaallijn en veel lightsabers. Ideaal kijkvoer voor elke Star Wars-fan.

The Simpsons

The Simpsons bestaan al sins 1989 en na 32 seizoenen kan je best zeggen dat de gele inwoners uit Springfield behoorlijk succesvol zijn. Alle seizoenen staan ook op Disney+ en zijn nog steeds de moeite voor jong en oud.

Agent Carter

Agent Carter is nog een Marvel-serie op Disney+. We kennen agente Carter uit de eerste Captain America-film en in de serie wordt haar verhaal gevolgd van wat er gebeurde met haar na deze film. De serie is kort (2 seizoenen), maar is volgens kenners misschien wel de allerbeste Marvel-serie.

The World According to Jeff Goldblum

De eeuwig charismatische Jeff Goldblum neemt je in deze grappige docuserie mee naar verschillende plaatsen op de wereld waar hij gloednieuwe dingen voor zichzelf gaat ontdekken. Het gaat vaak om doodnormale dingen waar hij toch een heerlijke twist aan weet te geven.

The Mandalorian

De allereerste Star Wars-serie van Disney gooide behoorlijk hoge ogen en werd ook heel positief ontvangen. Niet alleen The Mandalorian zelf is een boeiend personage, maar baby Yoda is na één seizoen al immens populair.

2 Comments
oud
nieuw votes
Inline Feedbacks
View all comments
Mark
9 maanden geleden

The Simpsons bestaan al sins 1898 en … Omg! sinDs 1989 zal ook wel goed zijn zeker

no worries
9 maanden geleden

staat gvd maar 1 aflevering op van de mandolorian…. schandalig! moet ik serieus iedere keer een week wachten voor nog een aflevering te zien… fuck u een schande