‘Professor Splash’ verbreekt wereldrecord duiken in plonsbadje

De Amerikaan Darren Taylor, ook bekend als ‘Professor Splash’ en wereldrecordhouder vrije val in ondiep water, heeft zonet zijn eigen wereldrecord verbroken in Koksijde. Hij dook van maar liefst 11,45 meter naar beneden in een plonsbadje dat gevuld is met maar 30 centimeter water. Met deze sprong heeft hij zijn 30e wereldrecordpoging achter de rug. […]

De Amerikaan Darren Taylor, ook bekend als ‘Professor Splash’ en wereldrecordhouder vrije val in ondiep water, heeft zonet zijn eigen wereldrecord verbroken in Koksijde. Hij dook van maar liefst 11,45 meter naar beneden in een plonsbadje dat gevuld is met maar 30 centimeter water. Met deze sprong heeft hij zijn 30e wereldrecordpoging achter de rug.

Darren is heel opgelucht dat de sprong gelukt is: “Zo’n sprong wagen is eng, heel erg eng. Het idee is dat ik zoveel mogelijk water laat opspatten en dat ik plat op mijn buik land. Ik ben dan ook zo blij dat deze officiële wereldrecordpoging gelukt is, het is ondertussen al mijn 30e wereldrecord dat ik hiermee haal. Wat ik wel wil benadrukken: dit is levensgevaarlijk, ik ben hier uiteraard voor getraind, maar ook voor mij is het gevaarlijk, dus probeer dit niet zelf bij je thuis of bij je vrienden (lacht).”

Bekijk de beelden van VTM:

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments