Verdwijnt Nederlandstalige versie van Playboy?

Het magazine Playboy is al bijna zestig jaar een icoon in het medialandschap maar heeft het in dat landschap ook moeilijk. Zo’n drie decennia na het eerste Amerikaanse exemplaar lag het tijdschrift ook in België en Nederland in de rekken, maar daar dreigt nu een einde aan te komen. Sanoma Nederland, de uitgever van het […]

Het magazine Playboy is al bijna zestig jaar een icoon in het medialandschap maar heeft het in dat landschap ook moeilijk. Zo’n drie decennia na het eerste Amerikaanse exemplaar lag het tijdschrift ook in België en Nederland in de rekken, maar daar dreigt nu een einde aan te komen.


Sanoma Nederland, de uitgever van het blad in onze contreien, zou overwegen om de licentie, die binnenkort afloopt, niet te verlengen. Sanoma wilde zelf niet reageren op de hardnekkige geruchten, dus we contacteerden dan maar de hoofdzetel in de States. Hugh Hefner wisten we helaas niet te strikken, maar we kregen wél een onmiddellijk bericht van Playboy USA.

Die bevestigde dat de overeenkomst tussen Playboy USA en Sanoma Nederland volgend jaar afloopt en dat het niet zeker is of de uitgever die zal verlengen. De man maakte bovendien duidelijk dat de hoofdzetel gesprekken met andere geïnteresseerden zeker niet zal afwimpelen, al is het maar de vraag wie het magazine zou willen redden.

Afgelopen jaren toonden ook enkele Bekende Vlamingen de modieuze snit van hun Eva-kostuum. Recent nog ging JIM-vj Gaëlle Garcia Diaz uit de kleren. Jess Donckers gaf haar enkele maanden daarvoor al het goede voorbeeld. Maar vooral de passages van Tanja Dexters, Ann Van Elsen en Phaedra Hoste wist de Vlaamse fan van de betere interviews te bekoren.  (JL)

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments